Ακολουθούν άλλοι 20 οργανισμοί μετά την ΕΡΤ.

12/06/2013 0

ΚλειστόνΠερίπου 20 μικροί οργανισμοί θα ακολουθήσουν την ΕΡΤ, με συγχώνευση ή κλείσιμο, τις επόμενες ημέρες, όπως έχει από καιρό αποφασίσει η κυβέρνηση.
Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων οργανισμών είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο την τελική λίστα θα την αποφασίσει, έπειτα από συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα το πρωί υπουργοί πρότειναν καταργήσεις φορέων που εποπτεύουν και, ως εκ τούτου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις προστίθενται και αφαιρούνται συνεχώς οργανισμοί.

Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Την τεχνογνωσία για τα νέα “λουκέτα” θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο.

Οι οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής: Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας, Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε., Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη, Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.

πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/20_12.html