Απάντηση στην κ. Σπύρου και στο συνδυασμό Ενέργεια για το Δήμο Καστοριάς.

01/09/2020 0

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της κ. Σπύρου και της παράταξής της, Ενέργεια για το Δήμο Καστοριάς, το πρώτο που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι ότι η “ενέργεια” στέρεψε από το συνδυασμό και θα εξηγήσω το γιατί.

Είναι αληθές ότι στη χθεσινή απόφαση για την 4η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Καστοριάς η αναρτημένη απόφαση έχει μόνο αναφορά στη μειοψηφία του συνδυασμού χωρίς το αιτιολογικό, γιατί όμως;

Θεωρώ σημαντικό να αναφέρω πρώτα πως στην εν λόγω τροποποίηση υπάρχει το ποσό των 250.000,00 ευρώ, ως επιχορήγηση του Δήμου προς την Κοινωφελή Επιχείρηση, με σκοπό να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα που έχει η επιχείριση αλλά κυρίως, να πληρωθεί μεγάλο μέρος των μισθών των υπαλλήλων στους Βρεφικούς Σταθμούς.

Αυτήν ακριβώς την επιχορήγηση του Δήμου προς την Κοινωφελή η παράταξη της κ. Σπύρου δεν την ψήφισε, προφανώς από αμηχανία γιατί η Δημοτική Αρχή παραμένει συνεπής στο συμμάζεμα των οικονομικών. Αυτή τους τη μειοψηφία είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες της Καστοριάς αλλά κυρίως οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς.

Και ας έρθουμε και στο προκείμενο της καταγγελίας προς το πρόσωπό μου από την κ. Σπύρου. Αφού πρώτα την παραπέμψω στα χθεσινά ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης όπου επανειλημμένα ζήτησα τη μειοψηφία της παράταξης και δεν κατατέθηκε, στο τέλος της συνεδρίασης και πάλι στα ηχογραφημένα πρακτικά υπάρχει η εκ νέου έκκληση μου ώστε νωρίς το πρωί να υπάρχει κατατεθειμένη στο προεδρείο η μειοψηφία, διότι διαφορετικά η απόφαση δεν θα τη συμπεριλαμβάνει.

Η απόφαση αναρτήθηκε καθυστερημένα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, γιατί οι συνεχόμενες προσπάθειες επικοινωνίας με την κ. Σπύρου ήταν ατελέσφορες. Αν νομίζει η κ. Σπύρου ότι μπορεί να καθυστερεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εν γένει λειτουργία του Δήμου να την πληροφορήσω ότι στα πλαίσια που μου δίνει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας δεν θα το επιτρέψω.

Η καθυστέρηση αποστολής της μειοψηφίας για μια – δύο μέρες όπως μας είπε θα μπορούσε να είχε καθυστερήσεις εβδομάδων στην πληρωμή των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εκτός αν αυτός ήταν ο πραγματικός της στόχος.

Μηταλίδης Κίμων

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς