Απίστευτη δήλωση Φίλη: Και πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;

24/06/2015 0

ΦίληςΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα. Όταν ο δημοσιογράφος έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στο πακέτο τα μακαρόνια (από το 13% πάει στο 23%), ο κ. Φίλης διερωτήθηκε: “δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τους υπολογισμούς και τόνισε πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα περάσει στο καλάθι της νοικοκυράς.

Αλλά συνέχισε μιλώντας για προπαγάνδα που γίνεται για… έξι λεπτά του ευρώ! “Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτο συζητάμε! Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους”.

Όσον αφορά στο πως θα φορολογηθούν οι πλούσιοι, ο Νίκος Φίλης είπε ότι “θα φορολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του ’14. Το ’15 θα δούμε τι θα γίνει”.

Ας αφήσει τα σάπια η Λαγκάρντ” είπε επίσης αναφερόμενη στη στάση του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ μίλησε για “παπαγαλάκια στην Ελλάδα που υιοθετούν την πολιτική του ΔΝΤ”.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/