Απίστευτο: Ο Σουλτς πέταξε έξω από συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου ευρωβουλευτή της ΧΑ – «Αυτά σε εμένα δεν περνάνε» [βίντεο].

09/03/2016 0

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣΓια πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, με απόφαση του προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Ο λόγος είναι η παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του, ο κ. Σουλτς είπε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ελ. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

το βίντεο: http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I117985 

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησε με την ανακοίνωση αμέσως μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΣΟΥΛΤΣ 1

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς ανακοινώνει την απόφασή του.

ΣΟΥΛΤΣ 2
Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν τη απόφαση Σουλτς χειροκροτώντας.

ΣΟΥΛΤΣ 3Ενώ οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, όπως ο Ζαν Μαρί Λεπέν, που κάθεται πίσω από τον Συναδινό, αντιδρά έντονα.

ΣΟΥΛΤΣ 4ΣΟΥΛΤΣ 5

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής αποχωρεί από την Ολομέλεια.

ΣΟΥΛΤΣ 6

ΣΟΥΛΤΣ 7
πηγή:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr