Ασπιρίνη η παράταση μιας εβδομάδας για το Ε9. (Κ. Κόλιας Αντιπρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου)

17/09/2013 0
ΚΟΛΛΙΑΣ«Ασπιρίνη» χαρακτήρισε την παράταση μίας εβδομάδας για το Ε9 ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας. Για ακόμα μια φορά, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Εσόδων επιλέγει την τελευταία στιγμή να ικανοποιήσει το αίτημα φοροτεχνικών και φορολογουμένων για παράταση στην προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9» σημειώνει ο κ. Κόλλιας και προσθέτει: «Με δεδομένα, όμως, τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που καταγράφονται διαρκώς στο TAXIS, η παράταση μόλις για μία εβδομάδα δεν αποτελεί παρά ασπιρίνη στην απίστευτη ταλαιπωρία, που υφίστανται οι υπόχρεοι, όταν μάλιστα μέσα από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών διαρρεόταν ότι η προθεσμία θα μετατίθετο για τις 26 Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΕΕ, θα μπορούσε σαφέστατα να δοθεί πολύ περισσότερος χρόνος για τη διευκόλυνση των λογιστικών γραφείων και των πελατών τους, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής του Ε9 μέχρι της 31 Δεκεμβρίου.
«Και, σε κάθε περίπτωση, η επίκληση της “κακιάς τρόικας”, που δεν επιτρέπει μεγαλύτερη παράταση, πρέπει να σταματήσει. Γιατί και γέλιο προκαλεί και έχει διαψευσθεί περίτρανα από τους δανειστές μας”» κατέληξε.

πηγή: http://www.naftemporiki.gr/