“Βόμβα” από 150 στελέχη-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη.

21/05/2015 0

iskra“Στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές” και εφαρμογή της “αληθινής λαϊκής εντολής” ζητούν 150 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υπογράψει το κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης του κόμματος, στο πλαίσιο της εκστρατείας συλλογής υπογραφών που διεξάγεται με πρωτοβουλία της.

Το κείμενο θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου 23-24/5 από τους εκπροσώπους της Κομμουνιστικής Τάσης. 

Όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση της, με τίτλο “150 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη”,  η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης της ΚΕ, οπότε αρκετά ακόμα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπογράψουν.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!

Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές – δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους
για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.
Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα Μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.
Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.
Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές. Να διαγραφεί το ληστρικό – όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή – κρατικό χρέος.
  • Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.

πηγή: http://www.enikos.gr/