Γιατί σαν Καστοριά φοβόμαστε να μιλήσουμε για τη γούνα;

28/03/2012 0

Αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα στην Αθήνα η διεθνής έκθεση Γούνας. Μία έκθεση που μπορεί, μαζί πάντα με την έκθεση στην Καστοριά, να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης και πάλι για το πολύπαθο αυτό κλάδο.
Όπως πέρσι, έτσι και φέτος γίναμε μάρτυρες κωμικοτραγικών σκηνών έξω από το χώρο της έκθεσης. «Οικολόγοι» και λοιποί «προοδευτικοί» φωνάζουν για σφαγές ζώων, για αίμα που βάφει τη λίμνη και μιλούν με γλαφυρά λόγια για τους «απάνθρωπους» και «δολοφόνους» Καστοριανούς.
Όλοι αυτοί οι διαδηλωτές σήκωσαν τα πλαστικά πανό τους που τα είχαν τοποθετήσει πάνω σε ξύλα κομμένα από κάποιο δέντρο, ίσως και των Αθηνών που δεν έχει πλέον άλλους πνεύμονες πρασίνου, γύρισαν σπίτι με το αυτοκίνητό τους που μολύνει την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και αφού φτάσανε σπίτι τους, που το θερμαίνουν με το επιβλαβέστατο πετρέλαιο, φάγανε και το κρεατάκι τους.
Πόσο ακόμα υποκρισία πια;
Είναι βέβαια γεγονός πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η ίδια η Καστοριά και οι φορείς της, που δεν έχουν κάνει την αντίστοιχη εκστρατεία ενημέρωσης. Ο κόσμος στην Αθήνα πιστεύει πως βγαίνουμε στο βουνό και κυνηγούμε αρκούδες. Κανείς δεν τους ενημέρωσε για τα εκτροφεία, για τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης, και όχι μόνο, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Κανείς δεν ενημέρωσε για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι «οικολόγοι» όταν πέρσι άνοιξαν μία φάρμα και ξεχύθηκαν τα ζωάκια στην πόλη.
Έχουμε σαν Καστοριά ευθύνη να ενημερώσουμε, να βγούμε δυναμικά και επικοινωνιακά, και πρέπει να συμβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της γούνας, συνεπικουρούμενη από όλους του «άρχοντες» του τόπου και από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, ειδικά κάποια από αυτά πρέπει να μιλήσουν και να πουν στον κόσμο αν συμφωνούν με την άποψη ότι οι Καστοριανοί είναι δολοφόνοι ζώων. Σε όλον τον κόσμο γίνονται αντίστοιχες εκθέσεις, οι μόνοι ευαισθητοποιημένοι είναι οι «οικολόγοι» των Αθηνών;