Δείτε τι θα πληρώσουμε το επόμενο πεντάμηνο. Τι μας περιμένει.

27/07/2015 0

ΧρεοκοπίαΠρώτα έρχεται ο φόρος εισοδήματος – Ακολουθούν ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, νέες αυξήσεις, από ΦΠΑ τον Οκτώβριο, φόρος πολυτελούς διαβίωσης – «Κερασάκι στην τούρτα» τα τέλη κυκλοφορίας. Περισσότερα από 8 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες έως το τέλος του έτους καθώς βρίσκεται προ των πυλών «τσουνάμι» φόρων.

Η πρώτη κρυάδα έρχεται έως την ερχόμενη Πέμπτη οπότε όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους έως τις 18 Ιουλίου πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνολικά θα πρόκειται για ένα «λογαριασμό» 3 δισ. ευρώ καθώς στην πρώτη δόση αυτή θα πρέπει να συνυπολογιστούν η έτακτη εισφορά με τα παλαιά δεδομένα και το τέλος επιτηδεύματος.

Ακολουθεί τον Σεπτέμβριο ο ΕΝΦΙΑ καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών ότι και φέτος θα εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

Από την αρχή Οκτωβρίου έρχεται νέο «χτύπημα» μέσω ΦΠΑ με την αύξηση του συντελεστή στα ξενοδοχεία από το 6% στο 13% ενώ καταργείται η έκπτωση 30% στα νησιά. Το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει από την αύξηση του ΦΠΑ έξτρα έσοδα 795 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο «επεισόδιο» έρχεται τον Δεκέμβριο με το 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας ενώ θα έχει προηγηθεί η ρύθμιση παλαιών φορολογικών οφειλών με έσοδα περίπου 440 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ο κατάλογος της λυπητερής έως το τέλος του έτους περιλαμβάνει:

– 3 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος
– 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ
– 251 εκατ. ευρώ από την φουσκωμένη πλέον εισφορά αλληλεγγύης
– 48,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης
– 795 εκατ. ευρώ από το νέο κύμα αυξήσεων που έρχεται μέσω ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου
– 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας.

πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/