Η ανέξοδη στήριξη Ομπάμα έγινε για να μας κόψει τις γέφυρες με τη Ρωσία.

06/02/2015 0

ΟΜΠΑΜΑΕξέπληξε ευχάριστα πολλούς ανυποψίαστους η γνωστή παρέμβαση Ομπάμα με την οποία αφενός διαπίστωνε την καταστροφή που έχουν επιφέρει στην Ελλάδα τα προγράμματα λιτότητας, αφετέρου κάλεσε να σταματήσει αυτή η λιτότητα και να επιδιωχθεί η ανάπτυξη.

Φυσικά δεν είπε πως θα γίνει ανάπτυξη και κυρίως δεν υπαινίχθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον κάποιες επενδύσεις από αμερικανική πλευρά.

Φυσικά η παντελώς ανέξοδη δήλωση Ομπάμα για δήθεν τερματισμό της λιτότητας στην Ελλάδα είχε ως βασικό στόχο να βραχυκυκλώσει την ελληνική κυβέρνηση και να την αποκόψει ηθικά από το ενδεχόμενο προσέγγισης με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα έστελνε και ένα παράλληλο μήνυμα προς τη Γερμανία να ξαναδεί το ελληνικό θέμα.

Έτσι, δύο μέρες αργότερα, τόσο ο αντιπρόεδρος Μπάϊτεν, όσο και σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μας είπαν στην ουσία ότι το θέμα μας είναι εσωτερικό της Ευρωζώνης και μας καλούσαν να τα βρούμε με τη Γερμανία.

Χθες όμως, νέα μηνύματα από τις ΗΠΑ έλεγαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τη σκληρή στάση του Βερολίνου η οποία δημιουργεί φόβους ότι η Ελλάδα μπορεί να στραφεί προς τη Ρωσία και να υπάρξουν προβλήματα, τόσο μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, όσο και μέσα στην ΕΕ.

Να δούμε τι θα γίνει αν ο Τσίπρας τους «σκάσει» κανένα βέτο μέσα στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ για το θέμα της Ουκρανίας!!!

πηγή: http://olympia.gr/