Η συνάντηση Ντόρας-Καραμανλή που “κρίνει” το μέλλον Σαμαρά και τις εξελίξεις στην παράταξη.

08/05/2015 0

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΤΟΡΑΜια ξεκάθαρη πρόταση “συνεργασίας” για μια βελούδινη πολιτική διαδοχή στη ΝΔ ή για μια ολική ανατροπή στα πολιτικά δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης παρουσίασε η πρώην υπ. Εξωτερικών στο πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό σε μια καθοριστική συνάντηση προ ολίγων ημερών στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη. Δείτε τι συζητήθηκε.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι το κρίσιμο ραντεβού δυο εκ των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων της κεντροδεξιάς παράταξης έγινε τελικά προ ολίγων ημερών στο γραφείο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού.

Στην συνάντηση αυτή η οποία έλαβε χώρα μετά από αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννηαλλά επιθυμούσε και ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίστηκαν πλήρως οι “θέσεις” των δύο πλευρών και συμφωνήθηκε το πλαίσιο συμβίωσης πάω στο οποίο θα κινηθούν ο καθένας από τη δικιά του κατεύθυνση με κοινό όμως σκοπό την ανασύσταση της κεντροδεξιάς παράταξης τόσο στο ιδεολογικό της πλαίσιο όσο και στο στελεχιακό της δυναμικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε στον Κώστα Καραμανλή ότι εφόσον η διαπραγμάτευση με τους δανειστές οδηγηθεί σε αίσιο αποτέλεσμα για τη συνέχιση της πορείας για την ανάκαμψη της χώρας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και της ζώνης του ευρώ, τότε και το τελευταίο πολιτικό “άλλοθι” του Αντώνη Σαμαρά ώστε να μην πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της ΝΔ τελειώνει και στο επίπεδο αυτό η ίδια είναι αποφασισμένη να κινηθεί θέτοντας ανοικτά μεταξύ άλλων και θέμα ηγεσίας στο κόμμα ή διαφορετικά στην παράταξη.

Εγώ έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει. Εάν κινηθείς εσύ, εγώ θα θα κάνω στην άκρη και θα σε υποστηρίξω. Διαφορετικά θα διεκδικήσω αυτό που πρέπει“, φέρεται να διεμήνυσε η πρώην υπουργός Εξωτερικώνστον Κώστα Καραμανλή αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την κούρσα ακόμα και εάν έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή της εάν τελικά ο πρώην πρωθυπουργός πειστεί να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή φαίνεται ότι έχουν ήδη παρθεί ο αποφάσεις για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς παράταξης αν και σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύονται στο ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ κύκλοι κοντά στον πρωθυπουργό, ο ίδιος φέρεται ακόμα να προβληματίζεται επάνω σε δύο σημεία.

Το πρώτο είναι ότι στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίσει να κρατά και μετά τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους “όμηρο το κόμμα στις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες”, όπως λένε από το καραμανλικό στρατόπεδο, τότε μια ευρύτερη πρωτοβουλία για ανασύσταση με άλλο τρόπο του κεντροδεξιού χώρου σε νέο πλαίσιο θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα γενικό προσκλητήριο στο οποίο όμως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκλειστούν πρόσωπα που είτε με τη συμπεριφορά τους στο παρελθόν έχουν εκθέσει ηθικά και πολιτικά την παράταξη, είτε διαπνέονται από ακραίες ιδεολογικές τοποθετήσεις τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει εξ’ ορισμού.

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο βασανίζει σύμφωνα με τους κύκλους του τον Κώστα Καραμανλή, είναι ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στη θεσμική σημασία που κατέχουν στο δημοκρατικό πολίτευμα και τη συνταγματική λειτουργία ενός πολιτεύματος τα κόμματα ως πυλώνες, με αποτέλεσμα να μη θεωρεί ότι είναι σωστό αυτά είτε να συρρικνώνονται, και να οδηγούνται στην εγκατάλειψη, τη διάσπαση και τη παρακμή (όπως το ΠΑΣΟΚ) είτε να αντικαθίστανται από νέα ευκαιριακά σχήματα τα οποία όμως δεν έχουν τη διαδρομή και το δείγμα γραφής απέναντι στην εμπιστοσύνη, στις θεσμικές λειτουργίες αλλά και στις σχέσεις με τους πολίτες.

πηγή: http://www.7imeres.gr/