Καθολική συμμετοχή στο κλείσιμο καταστημάτων και ΜμΕ – τα ποσοστά ανά πόλη.

04/02/2016 0

ΑΠΕΡΓΙΑΜεγάλη ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τους. Η συμμετοχή τους  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα  ήταν για πρώτη φορά τόσο υψηλή και μαζική σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Στην Αθήνα οι μικρομεσαίοι έδωσαν δυναμικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν και οι έμποροι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και βιοτέχνες του Νομού Ευβοίας, ενώ και στη Θεσσαλονίκη 95% των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά και τα ταξί συμμετείχαν μαζικά στην απεργία.

Το 100% των καταστημάτων και επιχειρήσεων, ακόμα και των επισιτιστικών, έκλεισε στο Άργος, στα Τρίκαλα, την Αχαΐα, τη Κόρινθο, την Ναύπακτο,  την Δράμα, τη Λάρισα, την Άρτα, την Κέρκυρα, την Θήβα, την Καρδίτσα, την Ξάνθη, την Πιερία, την Ροδόπη, την Φλώρινα, τον Έβρο, τα Ιωάννινα ( όπου οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα παρέμενα κλειστές μέχρι τις 12μ.μ.), την Χίο (όπου οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα άνοιγαν μετά τις 1μ.μ.)και την Λαμία ( όπου οι επισιτιστικές επιχειρήσεις θα παρέμεναν κλειστές έως και τις 2μ.μ.).

Στο Νομό Λακωνίας επίσης το 99% των καταστημάτων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων έκλεισε.

Στη Βέροια όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά, με εξαίρεση τα αρτοποιεία, όπως και στα Χανιά με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επισιτισμού.

Στη Τρίπολη, όπου επίσης το 100% των καταστημάτων έκλεισε, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στα μπλόκα των αγροτών.

Στη Καβάλα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Μυτιλήνη, τις Σέρρες και το Ναύπλιο καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν σε ποσοστό 98%, ενώ αντίστοιχα  95% των καταστημάτων έκλεισε στη Κοζάνη, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στο Νομό Μεσσηνίας και στον Νομό Μαγνησίας (συμπεριλαμβανομένων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων).

Στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας έκλεισε το 90% των καταστημάτων και επιχειρήσεων, το 80% στο Νομό Νάουσας και το 70% στο σύνολο του Νομού Δωδεκανήσων.

πηγή: http://www.e-forologia.gr/