Κατά 62 δισ. ευρώ μειώθηκε το εθνικό χρέος.

06/11/2013 0
χρεοςΟ απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους από 365 δισ. ευρώ μειώθηκε κατά 62 δισ. ευρώ δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης, παραδίδοντας νωρίτερα στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ισολογισμό και απολογισμό του 2012.

«Οι διαπιστώσεις μας έχουν μια συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται» είπε ο κ. Καραβοκύρης, προσθέτοντας ότι «ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους, από 365 δισεκατομμύρια (2012) είδαμε να μειώνεται κατά 62 δισεκατομμύρια».

Ο κ. Καραβοκύρης παρατήρησε, πάντως, ότι παραμένουν αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, της είσπραξης οφειλών που αφορούν σε πρόστιμα ή σε φόρους ή σε διάφορους άλλους λόγους.

Την πεποίθηση πως έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά εξέφρασε, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση, ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «η συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αγαστή», αν και, όπως είπε, «υπάρχουν περιθώρια σύσφιξης των σχέσεων με το Ελεγκτικό Συνέδριο».

πηγή: ΑΠΕ