Κόντρα σε όλους στεκόμαστε στο μέλλον με αισιοδοξία.

13/05/2012 0

Στον κυκεώνα των προβλημάτων, στη δίνη του άγχους και της αγωνίας για το αύριο, μπορούμε να αντιτάξουμε την αισιοδοξία.

Αναμφίβολα οι στιγμές που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και συνάμα δύσκολες, όμως μπορούμε να θυμηθούμε αυτό που μας έλεγαν από μικρά παιδιά, ότι μετά τη μπόρα βγαίνει το ουράνιο τόξο.

Μπορούμε, σε όλους αυτούς, που αδιαφορούν για το δικό μας μέλλον να τους γυρίσουμε την πλάτη. Ο καθένας μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ακόμα και σαν γρανάζι για το σύστημά τους, και αυτό οφείλουμε να το αντιληφθούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι.

Έχουμε πολλά παραδείγματα, στο διάβα της ιστορίας μας, στα οποία μπορούμε να ανατρέξουμε και να ακουμπήσουμε, σαν οδηγό, για το δικό μας μέλλον. Εξάλλου, η ιστορική μας πατρίδα δοκιμάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν τόσο από εξωτερικούς, όσο και από εσωτερικούς εχθρούς, πάντα όμως τα κατάφερνε να σταθεί ακόμα πιο δυνατά στο πόδια της.

Έτσι και τώρα, μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανταπεξέλθουμε στο νέο εχθρό, την οικονομική κρίση. Θα πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πως οι πολίτες είναι πάνω από τους αριθμούς.

Η αξιοπρέπεια είναι δική μας και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Η ανθεκτικότητα είναι βαθειά ριζωμένη στο DNA μας. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας για την οποία είμαστε περήφανοι.

Η Ελλάδα είναι πάνω από κόμματα, πάνω από πρόσωπα και πάνω από εγωιστικές μικροσκοπιμότητες.