Κώστας Καραμανλής: Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ΝΔ να βρουν άλλους πρωταγωνιστές.

09/03/2017 0

Ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσους επιχειρούν να κάνουν πολιτική καριέρα επικαλούμενοι στενή πολιτική σχέση μαζί του, παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με το newpost.gr, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό, ότι «ο κ. Καραμανλής δεν είναι πρόθυμος για να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά αδιέξοδα στελεχών του κόμματός του κάτι το οποίο συνέβαινε ακόμα και όταν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.».

Σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία του κ. Σάββα Τσιτουρίδη να ιδρύσει κόμμα ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε στενούς συνεργάτες επεσήμανε ότι: «Έχω να δω τον Σάββα πάνω από τρία χρόνια. Δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους εγχειρήματα τα οποία βλάπτουν τη Ν.Δ αλλά και συνολικά τα παράταξη. Είναι λάθος». 

Αλλά και σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Καραμανλής, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, εξήγησε μεταξύ άλλων ότι: «Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα. Εάν ήθελα να συγκρουστώ με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα το έκανα ο ίδιος. Ποτέ δεν θα έβαζα τρίτους. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου ούτε της πολιτικής μου κουλτούρας. Και η μέχρι σήμερα διαδρομή μου το έχει αποδείξει».

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα σημειώνοντας ότι:

«Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος».

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές του πρώην προέδρου οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστες. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «έγιναν δυο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις και οι δυο άνδρες έχουν πλήρη συμπόρευση σε όλα τα ζητήματα».

Σε ό,τι αφορά το δικό του πολιτικό μέλλον αλλά και το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους του ο κ. Καραμανλής μέσω συνεργατών για μια ακόμα φορά ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο τα πράγματα: «Γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Ο δικός μου πολιτικός κύκλος σχετικά με τις όποιες ηγετικές βλέψεις για την Ν.Δ έχει οριστικά κλείσει». Με την φράση του αυτή ο κ. Καραμανλής δεν άφησε κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζητήσεις για το ζήτημα αυτό στους συνομιλητές.

Τέλος αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να εκτιμά ότι η Κυβέρνηση θα κλείσει την συμφωνία. Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι θεωρεί πως μετά από μια τέτοια συμφωνία ο κ. Τσίπρας δεν θα επιλέξει άμεσα τον δρόμο των εκλογών.