“Μαύρα” σενάρια για κλειστά σύνορα.

13/02/2016 0

schengenΑπόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να επαναφέρει για δύο έτη τους συνοριακούς ελέγχους, επικαλείται το Associated Press, «προεξοφλώντας» την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν.
Το AP σημειώνει ότι τα έγγραφα έδειξε στο πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος της ΕΕ, υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Στα έγγραφα αυτά, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να είναι έτοιμοι να κάνουν για πρώτη φορά χρήση των όρων «έκτακτης ανάγκης» που θα οδηγήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη ζώνη Σένγκεν για διάστημα έως και δύο χρόνια.
Ευρωπαίοι επιθεωρητές επισκέφτηκαν σημεία στα ελληνικά σύνορα τον Νοέμβριο και έδωσαν στην Αθήνα περιθώριο μέχρι τις αρχές Μαΐου για να αναβαθμίσει την διαχείριση των συνόρων στα νησιά. Δύο αξιολογήσεις που προωθήθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση στις αρχές Ιανουαρίου έδειξαν ότι η Αθήνα έχει κάνει πρόοδο, αλλά σημείωσαν «σημαντικές παραλείψεις» στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
«Χωρίς υποχώρηση της μεταναστευτικής πίεσης και με τον χρόνο να τελειώνει, οι υπουργοί μας συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε πέρα από το ανώτατο χρονικό όριο πέραν του οποίου μπορούν να διατηρηθούν οι έλεγχοι αυτοί είναι να υιοθετηθεί μια σύσταση της Επιτροπής υπό το άρθρο 26 της Σένγκεν» έγραψε ο αξιωματούχος σε mail που έχει δει το AP.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/