Μετά την ΟΝΝΕΔ, κρίση και στη ΔΑΠ.

18/05/2016 0

onnedΟργανώσεις ΔΑΠ από 87 σχολές σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν ότι δε θα καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ, αλλά ως ΟΝΝΕΔ, αφήνοντας αιχμές για τις διαγραφές από Μητσοτάκη στη νεολαία.

Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών φαίνεται ότι επέλεξαν στελέχη της νεολαίας για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.AdTech Ad Οργανώσεις ΔΑΠ από 87 σχολές σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν ότι δε θα καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ, αλλά ως ΟΝΝΕΔ, αφήνοντας αιχμές για τις πρόσφατες διαγραφές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη νεολαία εξαιτίας του φιάσκου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Οι καταγγελίες πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δε στήθηκαν κάλπες, είχαν τότε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να αφήσει εκτός του συνεδρίου του κόμματος τους 400 συνέδρους της νεολαίας και ο μέχρι τότε γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος να οδηγηθεί σε παραίτηση, ενώ δυσαρέσκεια υπήρχε στη Συγγρού και για κινήσεις νεολαίων από τη Θεσσαλονίκη που υποστήριζαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Συγγρού είχαν ενημερωθεί ότι υπήρχαν το τελευταίο διάστημα φήμες ότι νεολαίοι που φέρονται στο στρατόπεδο Παπαμιμίκου θα ζητούσαν ξεχωριστή καταγραφή στις φοιτητικές εκλογές.

Η ξεχωριστή καταγραφή των επιδόσεων της ΔΑΠ στις 87 σχολές δημιουργεί τον κίνδυνο καταγραφής μικρότερων ποσοστών της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ στις φοιτητικές εκλογές, καθως και εικόνα διάσπασης των δυνάμεων της γαλάζιας νεολαίας.

Από τη Συγγρού θεωρούν ότι πίσω από την κίνηση αυτή κρύβεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τον οποιο μιλούν με σκληρή γλώσσα. “Κινείται πια στα όρια της ψυχασθένειας”, έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι υπεύθυνοι σχολών που είναι μέσα στη λίστα, οι οποίοι διαψεύδουν ότι έχουν υπογράψει κι έχουν εγκρίνει το κείμενο. Σημείωναν επίσης ότι όλα τα ψηφοδέλτια έχουν πάνω ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, εκφράζοντας έτσι την απορία πως θα καταγραφούν διαφορετικά. “Δεν ανήκει στον Παπαμιμίκο το brand name ΟΝΝΕΔ” προσέθεταν, καταλήγοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι η ΔΑΠ είναι ανεξάρτητη και ως ανεξάρτητη θα αντιμετωπίσει το ζήτημα διαφυλάσσοντας την ενότητα.

Κύκλοι του κ.Παπαμιμίκου έλεγαν πάντως ότι ουδεμία σχέση έχει με αυτή την κίνηση, έκλεισε τον κύκλο του και δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα και εξάλλου έχει μάθει πάντα να ασχολείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. “Ας σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν φαντάσματα”, προσέθεταν.

Η ανακοίνωση, που βάζει νέο μπουρλότο την ημέρα των φοιτητικών εκλογών:

“Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει

Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας, στην ιδεολογία που δοκιμάστηκε, ενέπνευσε και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους. Είμαστε μια γενιά που συνεχίζουμε αυτό που έχτισαν κάποιοι πριν από εμάς, σε πολύ δύσκολες εποχές και συνθήκες με συνεχή αγώνα και σήμερα δικαιώνονται. Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν και άλλες συνεχίζουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη για να πάμε πιο μπροστά, για να έχουν όλες οι νέες και οι νέοι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες.

Σε αυτό το δρόμο που συνειδητά επιλέξαμε έχουμε οδηγό όλα εκείνα που διαχρονικά εκφράζουν και συμβολίζουν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ. Tην ιδεολογία, τους αγώνες και κυρίως τις μεγάλες νίκες απέναντι σε παλιές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα. Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά.

Δεν πιστεύουμε σε ουτοπίες, είμαστε ρεαλιστές όμως έχουμε αρχές και μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία και να πιστεύουμε στις ιδέες που άλλαξαν την εποχή.

Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οργανώσεις από όλη την Ελλάδα από τους ακόλουθους Συλλόγους Φοιτητών:

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρίνιο

Αρχιτεκτονική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Πειραιά

Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ

Οδοντιατρική Αθηνών

Γεωπονία ΑΠΘ

ΒΣΑΣ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΓ Φλώρινας

ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων Αγρίνιο

ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ

Αγγλικό ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Καλαμάτας

Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ

Δασολογία Ορεστιάδας

Βιολογικό ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ

Γαλλικό ΑΠΘ

Γερμανικό ΑΠΘ

ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας

Γεωλογικό ΑΠΘ

ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ

Δασολογία ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Φλώρινας

Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ

ΕΚΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ Λάρισας

Θεολογίας ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΜΕΤ ΠΑΜΑΚ

Ιατρικής ΑΠΘ

ΛΧ ΠΑΜΑΚ

Ιταλικό ΑΠΘ

ΕΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΤΕΓ Άρτας

Κτηνιατρική ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή

ΣΔΟ Κοζάνης

Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΦ Κοζάνης

ΣΕΥΠ Λαμίας

Νομική ΑΠΘ

Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρίνιο

Οδοντιατρική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λαμίας

Οικονομικό ΑΠΘ

Πληροφορική ΑΠΘ

Μαθηματικό ΑΠΘ

Μοριακή Βιολογία Έβρου

Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο

ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ποιμαντική Θεολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Χαλκίδας

Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

ΣΕΥΠ Λάρισας

Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΣΔΟ Καλαμάτας

ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λάρισας

ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Φαρμακευτική ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Λάρισας

Φιλολογικό ΑΠΘ

ΦΠ ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Κοζάνης

Φυσικό ΑΠΘ

Ιατρική Έβρου

Χημικό ΑΠΘ

Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Έβρου

Ψυχολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης”

πηγή: http://news247.gr/