Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

09/01/2014 0

ΤΤΗ ζημιά με τα επισφαλή δάνεια ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ- ολονύχτια επιχείρηση συλλήψεων

Επισφαλή δάνεια, επιχειρηματίες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του  Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλεκόμενοι σε μια υπόθεση που πολλοί γνώριζαν έρχεται στο φως μέσω συλλήψεων και ενταλμάτων.

 

«Αμαρτωλές» περίοδοι με τα δάνεια να δίνονται αφειδώς και χωρίς να έχει ο δανειολήπτης τις εγγυήσεις πως μπορεί να τα αποπληρώσει. Αυτά αναφέρει το κατηγορητήριο που έχει ήδη συνταχθεί για «ηχηρά» ονόματα του επιχειρηματικού χώρου. 15 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί, μια σύλληψη έχει ήδη γίνει, αυτή του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΤΤ, Μάριου Βαρότση που κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ οι εμπλεκόμενοι είναι 20. Όσο για τη ζημιά που προκλήθηκε το Τ.Τ.; Μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ! 

 

Μεταξύ εκείνων που αναζητούνται είναι και οι πρώην διοικητές του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Χάρης Σιγανός, γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών και διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ), ο Μιχάλης Έλληνας, Κύπριος εφοπλιστής, καθώς επίσης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που όμως τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

Η έρευνα, που βασίστηκε στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτό βασίστηκαν οι εισαγγελείς. Έτσι χθες το βράδυ, μετά από έρευνες ετών, ξεκίνησε η ολονύχτια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.

 

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/