Ο ΕΝΦΙΑ θα κατάσχει και την επιστροφή φόρου.

08/06/2016 0

ΕΝΦΙΑΗ κυβέρνηση μπορεί να μην κατάφερε να περάσει τα δικά της θέλω απέναντι στους δανειστές και να υποχώρησε ατάκτως σβήνοντας κάθε κόκκινη γραμμή, αλλά αποδεικνύεται ιδιαίτερα εφευρετική για να βάζει το χέρι της ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη των πολιτών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητώντας απεγνωσμένα πόρους για να γεμίσει τα άδεια ταμεία και προκαλεί νέο σοκ στους 1 εκατ. φορολογούμενους που έχουν την… «ατυχία» να είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ, που δεν καταργήθηκε ποτέ αλλά αυξήθηκε και κατά 300 εκατ. ευρώ θα συμψηφίζεται με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται οι πολίτες!

Ουσιαστικά, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.

Έτσι λοιπόν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος, θα πάρουν προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

πηγή: http://www.toxrima.gr/