Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ, Φεβρουάριος 2001.

01/11/2014 0

Προσυνέδριο ΔΑΠ 2001Στις 17 Φεβρουαρίου 2001 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ενόψει του Ε’ Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Κύριο θέμα, “Μπολώνια:  Ενιαίος Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός χώρος. Η ελληνική πρόκληση.

Και αλήθεια πόσο επίκαιρο θέμα ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου φοιτητές εγκλώβισαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το κομμάτι της ομιλίας του τότε Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Βασίλη Τοκάκη : “Καλούμαστε η πρώτη φοιτητική παράταξη στα ελληνικά ΑΕΙ, η παράταξη που πρόταξε τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης ως βασικό τρόπο σκέψης του Έλληνα φοιτητή, μακριά από μικροσυντεχνιακά συμφέροντα και με μοναδικό στόχο να ακολουθήσει και η χώρα μας τα ευρωπαϊκά μονοπάτια, να βρεθούμε και πάλι ένα βήμα μπροστά. Καλούμαστε να αγνοήσουμε κορόνες ευρωπαϊκής δυσπιστίας που εξαπολύονται από κάθε πλευρά και να σύρουμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία διαλόγου για όλα αυτά τα ζητήματα που καίνε την ελληνική εκπαίδευση και θέτουν τη χώρα ουραγό των εξελίξεων και εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς.”

Αλήθεια πόσο επίκαιρη τοποθέτηση ακόμα και σήμερα.