Σενάριο διάλυσης των εκλογικών διαδικασιών στη ΝΔ.

11/10/2015 0
Νέα ΔημοκρατίαΚρίσιμη θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ., αφού εκτός όλων των άλλων καλείται να αποφασίσει για την άρση των αποσπασμένων υπαλλήλων που εργάζονται στην Συγγρού. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ανακύψει εδώ και μέρες. Αύριο, λοιπόν, η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τις εκλογές θα κληθεί να αποφασίσει για ένα καθαρά διοικητικό ζήτημα. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι η ανάκληση των αποσπάσεων είναι απολύτως συνδεδεμένη με την διεξαγωγή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου. Όπως, υποστηρίζουν στα «Παραπολιτικά», τα περισσότερα στελέχη των οποίων θα ανακληθούν οι αποσπάσεις, αποτελούν τον βασικό βραχύωνα του μηχανισμού που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Πίσω, λοιπόν, από αυτη την ενέργεια δεν είναι λίγοι εκεινοι που βλέπουν δάκτυλο Καραμανλή. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός μετά την αποτυχημένη διαμεσολάβηση να μεταπείσει τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να μην καταθέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της Ν.Δ., έχει αρχίσει να διαβλέπει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει το κόμμα, δεδομένου οτι εκτός από τον κ. Μεϊμαράκη και οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, δεν ελέγχονται από το Καραμανλικό μπλοκ. Μπροστά στον κίνδυνο να «χαθεί» από τον έλεγχο των Καραμανλήδων η Ν.Δ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Παραπολιτικών», έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της διάλυσης των εκλογικών διαδικασιών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι λογικό ότι το σκηνικό θα άλλαζε αρδην, και η μπάλα θα ερχόταν στο γήπεδο του πρώην πρωθυπουργού, ως εγγυητή της ενότητας.
Η παραπάνω εκδοχή μπορεί να φαντάζει ως σενάριο, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κερδίζει αρκετούς πόντους και ως πολιτικό γεγονός. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και κατ’ επέκταση για την ενότητα της Ν.Δ.