Σημεία της τοποθέτησής μου στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ στην Καστοριά στις 12/6/2016

13/06/2016 0

ΚΙΜΩΝ1Η Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε στις 12/06/2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Το κόμμα εκπροσώπησε ο Βουλευτής Φλώρινα της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνιάδης.

Σημεία της τοποθέτησής μου:

  • Η αυτοκριτική που κάνουμε σαν Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι διαρκής και να μην αναφέρεται μόνο στο χθες. Λάθη, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως η αποχώρηση από τη Βουλή για το θέμα των off-shore  ήταν ένα αυτογκόλ. Δώσαμε άλλοθι και χώρο δράσης στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του τη στιγμή που τον είχαμε στα σχοινιά.

  • Μιλάμε συνέχεια για διεύρυνση με μονοδιάστατη λογική όμως. Δεν είναι δυνατόν να πορευτούμε με όλα τα παλιά και φθαρμένα υλικά από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση. Εκτός αν και πάλι θέλουμε να κάνει τα ρεπό των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπως κάναμε παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ.
  • Με αφορμή τη σημερινή δημοσκόπηση(12/06/2016) της ΚΑΠΑ RESEARCH θα ήθελα να τονίσω πως τα ευρήματα έχουν διάφορες αναγνώσεις. Ναι μεν η ΝΔ παγιώνεται σαν πρώτη δύναμη, δεν νομίζω όμως να ικανοποιεί κανέναν το γεγονός ότι με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης η διαφορά, με αναγωγή, να είναι μόνο στις 4-5 ποσοστιαίες μονάδες. Δεν συγκεντρώνουμε ούτε τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών.
  • Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει στην κοινωνία και να πει τις θέσεις της. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ εμείς να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση μόνο με άρνηση και να επαναπαυθούμε στη λογική του ώριμου φρούτου. Οφείλουμε να πούμε αλήθειες, ότι το κράτος έχει συνέχεια, ότι οι υπογραφές της σημερινής κυβέρνησης θα δεσμεύουν κι εμάς αύριο (βλέπε κόφτη, υπερταμείο κτλ). Ταυτόχρονα όμως πρέπει να παρουσιάσουμε ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα ζητήματα μικρότερα και μεγαλύτερα και όχ γενικές και αόριστες τοποθετήσεις. Ναι λοιπόν στην κριτική αλλά με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
  • Τέλος, για τα τοπικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας στην  Καστοριά, θεωρώ πως έχουμε μείνει πίσω οργανωτικά. Το κόμμα δεν έχει φωνή, δεν φαινόμαστε πουθενά, δεν έχουμε καν το δικό μας χώρο. Η πρόθεση και η διάθεση του Προέδρου υπάρχει όμως πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Η ΝΟΔΕ έχει εκλεγμένα μέλη τα οποία οφείλουν να τοποθετηθούνται στον τομέα ευθύνης τους μαζί με τα νέα μέλη που θα οριστούν.