Τέλος ο Θεοχάρης! Στα χέρια του Στουρνάρα η παραίτησή του.

05/06/2014 0

ΘΕΟΧΑΡΗΣ«Χάρη, πρέπει να φύγεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον Χάρη Θεοχάρη – «Ναι Γιάννη, φεύγω» απάντησε κατά πληροφορίες στον Γιάννη Στουρνάρα ο τέως- πλέον- Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

 Στη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Χάρη Θεοχάρη οριστικοποιείται η απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

 «Χάρη, πρέπει να φύγεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον Χάρη Θεοχάρη.

«Ναι Γιάννη, φεύγω» απάντησε κατά πληροφορίες στον Γιάννη Στουρνάρα ο τέως- πλέον- Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

 Με το διάλογο αυτό, που είχαν οι κύριοι Στουρνάρας και Θεοχάρης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, φαίνεται ότι κλείνει το κεφάλαιο του κ. Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

 Τι προηγήθηκε 

 «Χάρη, θέλω να με διευκολύνεις και θέλω την παραίτησή σου». «Γιάννη θα σου απαντήσω αύριο το πρωί στις 11». Ο διάλογος αυτός διημείφθη χθες το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, όταν ο πρώτος κάλεσε αιφνιδιαστικά και χωρίς ατζέντα τον Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του.

 Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν και ο κ. Στουρνάρας ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, επιρρίπτοντάς του στην ουσία ευθύνες για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές. Για παράδειγμα, επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα ΄πρεπε να πληρώσουν φόρο. μετά όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη. Οι δύο άνδρες έχουν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί. Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχάρη θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο ο ΓΓ να μην παραιτηθεί . Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτηση Θεοχάρη, χθες το απόγευμα. Αναμένεται νέα επαφή των δύο ανδρών σήμερα στις 11 το πρωί

 Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα έχουν ήδη ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα, ενώ η αλλαγή στην ηγεσία της γραμματείας θα συνοδευτεί κι από άλλες εξελίξεις στον κρατικό μηχανισμό. Τυχόν αποχώρηση του κ. Θεοχάρη θα γίνει με τη μορφή παραίτησης, καθώς η θητεία του Γενικού Γραμματέα είναι πενταετής.

 Δυσφορία «κύκλων» της Κομισιόν για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης Θεοχάρη

 Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφραζε έντονη δυσφορία για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Χάρη Θεοχάρη, τόνιζε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει πενταετή θητεία ακριβώς για να μην εξαρτάται από τον «πολιτικό κύκλο» και σημείωνε ότι ο κ. Θεοχάρης στη μέχρι τώρα θητεία του «παρήγαγε έργο».