Δύο σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή των τελευταίων ετών. Στις διαπραγματεύσεις του εξωτερικού υπάρχει η απόλυτη στασιμότητα, αν όχι οπισθοδρόμηση ενώ στο εσωτερικό ο διαγωνισμός έχει να κάνει με τις προσωπικές προβολές στελεχών της κυβέρνησης, ενώ η ουσία περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε ένα κομμάτι όμως στο οποίο Μαξίμου και Υπουργοί παίρνουν άριστα.
Η ουσία όμως παραμένει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το ρόλο της και δεν θέλει να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα. Με καθημερινές ετερόκλητες δηλώσεις επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας στους πολίτες. Η ασκούμενη οικονομική πολιτική περιορίζεται σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και φορείς όπως ο ΟΑΕΔ και ο ΟΠΕΚΕ κερδίζοντας έτσι χρόνο και δημιουργώντας μία επίπλαστη πραγματικότητα αυτάρκειας, μεταθέτοντας στην πράξη όμως το πρόβλημα μερικές μέρες αργότερα ακόμα πιο έντονο.
Στην αντίπερα όχθη και το σύνολο της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση του ΚΚΕ που για τους δικούς του λόγους θυμήθηκε να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο σε μία αριστερή κυβέρνηση, βρίσκεται σε μία κατάσταση νιρβάνα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει περάσει σε μία φάση απόλυτης εσωστρέφειας με την ηγετική ομάδα να αρνείται να καταλάβει ότι υπήρξε μία ξεκάθαρη εκλογική ήττα και μία γενική επιθυμία του λαού για αλλαγή. Η μόνη αντίδραση ήταν να αλλάξουν όργανα στα οποία όμως όργανα μετέχουν και πάλι τα ίδια στελέχη που η κοινωνία τους έθεσε στο περιθώριο.
Η κυβέρνηση έχει πίστωση χρόνου από του πολίτες δεν έχει όμως πραγματικό πολιτικό χρόνο, από την άλλη η αντιπολίτευση έχει χρόνο δεν έχει όμως ούτε μπούσουλα ούτε στρατηγική και προφανώς οι θεωρίες περί αριστερής παρένθεσης μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.
Η λύση είναι μόνο μία, να βάλουμε όλοι πάνω από όλους την Ελλάδα στην πράξη όμως και όχι σε θεωρητικό επίπεδο και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται ούτε καν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτικούς με εθνική συνείδηση.