Τζιτζικώστας: Αρκετά πιθανή η εκλογή να κριθεί από τον πρώτο γύρο.

11/12/2015 0

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣΑρκετά πιθανό θεωρεί οΑπόστολος Τζιτζικώστας το ενδεχόμενο να κριθεί η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ από τον πρώτο γύρο. “Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

Το είδαμε τον Σεπτέμβριο όπου στα χειρότερα του κ. Τσίπρα με κλειστές τράπεζες, με τον κίνδυνο να βγούμε από την Ευρώπη όχι μόνο δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας δηλαδή δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη επιπλέον πολιτών, χάσαμε 200.000 συμπολίτες μας που μας είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο. Άρα μικραίνουμε ως παράταξη από εκλογή σε εκλογή.

Σήμερα η χώρα μας κυβερνάται από ανθρώπους ιδιαίτερα επικίνδυνους, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην οικονομία, στην κοινωνία, την Παιδεία, τα εθνικά θέματα, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε άλλο έτσι”, είπε χαρακτηριστικά  μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” το πρωί της Παρασκευής.

“Πολύ πιθανό” χαρακτήρισε και το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο από τους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για το οποίο εκτίμησε ότι “θα έχει πολλές ανατροπές”.

“Η πρώτη ανατροπή θα είναι στη συμμετοχή. Στις εκλογές θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Και θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή για δυο λόγους, ο πρώτος διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο στη χώρα να προκύψει μια ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί βλέπει αυτή την καταστροφική πορεία που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα δεύτερο είναι ότι πρέπει να κλείσει αυτή η πληγή οριστικά που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου, που ταπείνωσε τους νεοδημοκράτες, μας πλήγωσε όλους και που μας εξόργισε. Και που δώσαμε το άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ να μας ειρωνεύεται. Αυτή η πληγή θα κλείσει μόνο, όχι μόνο αν γίνει αν γίνει η διαδικασία, αλλά εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας”, ανέφερε.

Μιλώντας για την πρώτη αλλαγή που θα κάνει την επόμενη μέρα είπε ότι θα είναι να ξανανοίξει “τις πόρτες της παράταξης στην κοινωνία” και να δώσει “ρόλο στα μέλη και στους φίλους αυτής της παράταξης”.

“Με δυο συνδιασκέψεις το χρόνο όπως έχω πει, με το να συμμετέχουν με τοπικές ψηφοφορίες σε κάθε νομό για την ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών και όχι να ορίζονται κάθε φορά, με το να έχουμε ένα κόμμα εξορθολογισμένο οικονομικά, γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε σήμερα την ελληνική κοινωνία ότι ερχόμαστε να συγυρίσουμε τα οικονομικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα όταν δεν έχουν συγυρίσει πρώτα το ίδιο μας το σπίτι. Επομένως πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, αλλαγές όμως και σε πρόσωπα”, σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι “σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα είναι το κυρίαρχό μου μέλημα εφόσον λάβω την εμπιστοσύνη των φίλων της παράταξης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η ενότητα. Και την ενότητα αυτή θα την διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού και θα τη συμβολίσω και με συγκεκριμένες κινήσεις”.

“Αυτό όμως που κυρίαρχα θα γίνει είναι να αξιοποιήσω ανθρώπους από όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη. Τελειώνει η ΝΔ των κολλητών, των βολεμένων, των φίλων. Θα πάμε σε ένα νέο μοντέλο ενός σύγχρονου κόμματος που θα μπορεί να μιλάει και να συνεργάζεται και να συνδιαλέγεται καθημερινά με την κοινωνία. Μάλιστα το εθνικό σχέδιο που θέλω να διαμορφώσω και το οποίο θα αποτελεί και την πρόταση της ΝΔ όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν θα το διαμορφώσω μαζί με τους φορείς. Τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τον κόσμο του επιχειρείν, τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα, τους ανθρώπους της υγείας, της Παιδείας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ δούλεψε σωστά στις κοινοβουλευτικές μάχες επισήμανε ότι γενικά το κλίμα δεν βοηθάει καθώς το κόμμα βρίσκεται σε φάση που πρέπει να κλείσει γρήγορα με την εκλογή του αρχηγού “γιατί δεν μπορεί άλλο να περιμένει ούτε η παράταξη ούτε η χώρα” αλλά συμπλήρωσε ότι στη Βουλή, η ΝΔ ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/