Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Αγγέλου. Τον επικήδειο στον φίλο εκφώνησε ο Κώστας Καραμανλής.

11/04/2016 0

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιάννη Αγγέλου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΗΔΕΙΑΑπαρηγόρητοι ήταν τόσο η σύζυγός του, όσο και τα δύο του παιδιά.

Φυσικά το παρόν έδωσε σε βαθύ πένθος ο Κώστας Καραμανλής, για να πει το τελευταίο αντίο στον στενό του συνεργάτη.

Ποιο συγκεκριμένα, πήγε από νωρίς στην εκκλησία, κάθισε στις πρώτες θέσεις, ήταν σκεπτικός και δεν είχε όρεξη για πολλές συζητήσεις. Εν συνεχεία ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος αποφεύγει τις δημόσιες παρεμβάσεις μετά το 2009 και την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εκφώνησε τον επικήδειο για τον Γιάννη Αγγέλου.

Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες.

Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.

Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.

Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες.

Γιατί ήσουν το φως.

Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε“, είπε.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελοπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μειμαράκης και όλοι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, απουσιάζει στις ΗΠΑ, πρώην υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Η ταφή έγινε στο Β νεκροταφείο.

πηγή: http://www.thepressroom.gr/