Το όχι της συνείδησης απέναντι το ναι της κομματικής πειθαρχίας.

11/02/2012 0

Ώρες μόνο μείνανε μέχρι την Κυριακάτικη, και πιο κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή. Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους. Ενός έθνους που έχει φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης και απογοήτευσης.
Κανείς, πλέον, δεν πιστεύει πως θα αλλάξει κάτι, πως θα γίνει για άλλους η ανατροπή και για άλλους το αυτονόητο το βράδυ της Κυριακής.
Οι βουλευτές θα αποφασίσουν αλλά με τι κριτήριο; Σε ποιον καλούνται να λογοδοτήσουν; Στους αρχηγούς, που όπως όλα δείχνουν, θα επικαλεστούν την κομματική πειθαρχία, ή στο λαό που ζητά επιτακτικά και επίμονα το «ΟΧΙ». Σε ποιον έχουν πραγματικά υποχρέωση;
Η απάντηση, αν και προφανής θα πρέπει ίσως να την επαναλάβουμε. Οι βουλευτές εκλέγονται από τους πολίτες, και τόσο αυτοί όσο και το σύνολο των οργάνων διοίκησης, οφείλουν να προασπίζουν τα συμφέροντα και τις επιταγές των πολιτών.
Τους πολίτες και μόνο πρέπει να ακούσουν και να ακολουθήσουν όλοι το δρόμο των βουλευτών που λένε «ΟΧΙ» στη σύμβαση της υποτέλειας και της υποταγής ενός έθνους.
Κυριακή κοντή γιορτή για όλους. Με όποιο αποτέλεσμα, πάντως, τίποτα δεν τελειώνει με τη συγκεκριμένη ψηφοφορία!