Το Taxisnet θα δέχεται τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, διαβεβαιώνει ο Χ.Θεοχάρης.

29/07/2013 0

TAXISΤο Taxisnet θα συνεχίσει να δέχεται τις δηλώσεις φορολογουμένων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία εμπρόθεσμη υποβολής των δηλώσεων αυτών εξέπνευσε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ζήτημα της «μεταχείρισης» των φορολογούμενων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 που δεν υπέβαλαν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.
«Όταν υπάρχουν προθεσμίες υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι. Το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα» είπε και αποσαφήνισε πως οι εκκαθαρίσεις δεν γίνονται την ίδια στιγμή.
«Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται» σημείωσε. 
Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4 είπε πως για αυτούς δεν χρειάζεται παράταση καθώς το σύστημα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει παράταση μετά την 30η Αυγούστου 2013 που λήγει και το τελευταίο ΑΦΜ, απάντησε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, διότι τίθενται δημοσιονομικά ζητήματα.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 λήγει ανάλογα με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

  • για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013
  • για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013
  • για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
  • και για το ψηφίο: 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.

πηγή: http://www.in.gr/