Υπέρτατο το δικαίωμα της ψήφου στη δημοκρατία. Όχι σε άκυρο – λευκό και αποχή.

15/03/2012 0

Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα, από περίεργα κέντρα, με την προτροπή στον κόσμο να ψηφίσει άκυρο – λευκό, ή να απέχει από τις επερχόμενες εκλογές. Μία, αν μη τι άλλο, εκ του πονηρού παρότρυνση στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων. Ο εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα προκύπτει επί των εγκύρων και μόνο ψηφοδελτίων, ενώ είναι αδιάφορα τα ποσοστά τόσο της αποχής, όσο και των άκυρων ή λευκών.

Η προσπάθεια είναι συντονισμένη κι έχει ως απώτερο σκοπό οι λίγοι να αποφασίσουν για το μέλλον μας σε αυτόν τον τόπο. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε το δόλωμα, πρέπει να δούμε τη φάκα που κρύβεται πίσω από το τυράκι. Πρέπει να βάλουμε φρένο στα κακόβουλα σχέδια ορισμένων. Οφείλουμε να συμμετάσχουμε και να επιλέξουμε τους άξιους και ικανούς.

Έχουμε υποχρέωση στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε μία κυβέρνηση που θα είναι επιλογή του μεγαλύτερου δυνατόν κομματιού του ελληνικού λαού και όχι μιας μικρής πλειοψηφίας. Η σοφία του λαού πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη, η σοφία του λαού πρέπει να αποδειχθεί στην κάλπη.

Αν δεν επιλέξουμε δεν θα έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους υπόλοιπους αν επιλέξανε «λάθος», γιατί εμείς θα τους έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα. Η ψήφος είναι το υπέρτατο δικαίωμα στις δημοκρατικές κοινωνίες και έχουμε υποχρέωση να το τιμήσουμε, είναι η δύναμη της ψήφου μας. Επιπλέον, πρέπει αυτήν τη φορά να σκεφτούμε πολύ καλύτερα πριν ψηφίσουμε και όχι για μια ακόμη φορά να μετανιώσουμε φεύγοντας από τις κάλπες.

Σε όλους τους χώρους υπάρχουν άξιοι και ικανοί, ας τους βρούμε και ας τους επιλέξουμε. Γιατί, σε κάθε περίπτωση και η επόμενη βουλή θα έχει 300 αντιπροσώπους, ας είναι αυτοί επιλογές όλων, ας μην επιτρέψουμε για άλλη μια φορά τις μικρές πλειοψηφίες να αποφασίζουν, ας είναι οι 300 αυτοί όλοι καινούρια πρόσωπα.