Αλλαγή σκηνικού στη ΝΔ, χάνει το τραίνο ο Μεϊμαράκης.

07/12/2015 0

ΣΥΝΕΔΡΙΟΔύο πράγματα ανησυχούν τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο είναι να μπορέσουν τελικά να κάνουν τις εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου. Μια δεύτερη αποτυχία θα οδηγούσε σε πλήρη γελοιοποίηση και πιθανώς θα δρομολογούσε διαδικασίες ακόμη και πολλαπλών διασπάσεων. Ενδεχόμενο που ούτε θέλουν να το σκέφτονται. Και θα κάνουν, λένε, οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να μην συμβεί. Η συμφωνία που υπάρχει είναι να ξεκινήσει η διαδικασία και εάν τυχόν παρουσιαστούν κατά τη διάρκειά της προβλήματα με τα κομπιούτερ αυτά να αντιμετωπιστούν εκ των ενόντων από τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές σε συμφωνία με την ΚΕΦΕ, χωρίς να αποκλείεται και η λύση των χειρόγραφων καταστάσεων σε κάποια εκλογικά τμήματα.

Το δεύτερο είναι τι καιρό θα κάνει εκείνη την ημέρα. Και τούτο επειδή φοβούνται πως αν είναι άσχημος και έχουμε βροχές και χιόνια, κάτι φυσιολογικό για μήνα Δεκέμβριο, η προσέλευση στις κάλπες δεν θα είναι μεγάλη, οπότε ευνοούνται οι υποψηφιότητες εκείνων που έχουν δύναμη στο σκληρό κομματικό πυρήνα. Και για να λέμε τα πράγματα με τ” όνομά τους: τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δυστυχώς για τον τέως (έστω και μεταβατικό) Πρόεδρο της Ν.Δ. ο καιρός την μεταπροσεχή Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα είναι καλός. Ασυνήθιστα καλός για τα δεδομένα της εποχής. Θα υπάρχει μεν συννεφιά, αλλά η θερμοκρασία θα φτάνει τους 18° στην Αττική. Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και στην υπόλοιπη Ελλάδα τότε Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης, αλλά και Γεωργιάδης έχουν περισσότερους λόγους για να χαμογελούν αφού η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων εικάζεται ότι τους ευνοούν και κυρίως τον πρώτο.

Το ερώτημα είναι πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Οι αισιόδοξοι κάνουν λόγο ακόμη και για 300.000 και τούτο επειδή όπως λένε, «μετά το φιάσκο της 20ης Νοεμβρίου, οι νεοδημοκράτες έχουν πεισμώσει και θέλουν να αποδείξουν πως παρά τα προβλήματα ηγεσίας παραμένουμε ένα μεγάλο κόμμα». Οι απαισιόδοξοι υποστηρίζουν πως δύσκολα οι εκλέκτορες θα φτάσουν τις 200.000 κι αυτό γιατί «εκτός από το φιάσκο τα όσα απαράδεκτα επακολούθησαν, με τις εκατέρωθεν καταγγελίες, έχουν απογοητεύσει τους οπαδούς μας, ενώ και η ημερομηνία, 20 Δεκεμβρίου, παραμονές Χριστουγέννων, που ο κόσμος φεύγει, πάει διακοπές και στα χωριά του δεν ευνοούν τη μαζική προσέλευση». Οι αισιόδοξοι αντιτείνουν πως «η Κυριακή παραμονή των Χριστουγέννων είναι καλή ημερομηνία και εφόσον και ο καιρός είναι καλός οι πολίτες-ψηφοφόροι θα συνδυάσουν την έξοδό τους για ψώνια και καφέ με την ψηφοφορία». Δεν φοβούνται δε την έξοδο, αφού, όπως λένε, «ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να φύγει διακοπές».

πηγή: www.matrix24.gr