Από το 2014 η φορολόγηση Ι.Χ. με βάση την αξία.

12/07/2013 0

Φορολόγηση αυτοκινήτωνΑπό το 2014 θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των φόρων στα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς θα καθιερωθεί σύστημα υπολογισμού με βάση την αξία.
Φέτος ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα υπολογιστεί με βάση τον κυβισμό. Αυτά ανέφερε κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι έχει οριστεί επιτροπή η οποία θα εκδώσει πόρισμα προκειμένου να περάσουμε από το σύστημα φορολόγησης με βάση τον κυβισμό, στο σύστημα φορολόγησης με βάση την αξία.

Είπε συγκεκριμένα: “Όταν όλο το σύστημα έχει χτιστεί στα κυβικά, δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στο 2013. Θέλω να πω και κάτι άλλο, να δούμε εάν και η εργοστασιακή αξία είναι ο καλύτερος οδηγός για ένα νέο καθεστώς. Το λέω αυτό γιατί και οι εργοστασιακές αξίες, πολλές φορές, έχουν ένα εύρος και μπορούν να συμπιέζονται. Άρα, να δούμε ποιο είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα, για να προχωρήσουμε μέσα στο 2014, αφού δούμε το πόρισμα της Επιτροπής, ακούσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για να επανεξετάσουμε αυτό το καθεστώς, που όντως έχει κάποιες αδυναμίες”.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, είπε ότι εντός των ημερών αναμένεται το πόρισμα ειδικής επιτροπής που θα καθιερώνει έναν μόνιμο τρόπο αναπροσαρμογής των τιμών χωρίς να υπάρχουν αμφισβητήσεις.

πηγή: http://www.capital.gr/home.asp