Αυτοδιάλυση ή αυτοοργάνωση η λύση για τη Νέα Δημοκρατία.

07/05/2012 0

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι παρελθόν. Το αποτέλεσμα ηχηρό και με πολλούς αποδέκτες. Ο λαός επέδειξε ξεχωριστή σοφία. Έθεσε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα προ των ιστορικών ευθυνών τους. Τώρα πρέπει να αποδείξουν όλοι αυτό που ευαγγελίζονταν, τον άλλο δρόμο, όχι πια σαν ρητορεία αλλά σαν πλήρες μείγμα πολιτικής αποτυπωμένο σε χαρτί.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον ελληνικό λαό. Έχασε γιατί δεν έπεισε ούτε τα ίδια τα στελέχη της. Η ευθύνη εκ των πραγμάτων βαρύνει πρώτα από όλους αυτόν που είχε το τιμόνι στα χέρια του, τον πρόεδρο του κόμματος. Η παραίτηση είναι ο μόνος δρόμος για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Κι αν οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα είναι υπεράνω προσώπων.

Η Νέα Δημοκρατία γύρισε την πλάτη στον κόσμο. Αυτοί που πραγματικά εκθέσαμε τους εαυτούς μας είμαστε πολύ διακριτά μετρημένοι. Όλοι όσοι αυτά τα χρόνια «ζούσαν» κυριολεκτικά και μεταφορικά από το αίμα και τον ιδρώτα των ανιδιοτελών στελεχών κρύφτηκαν από νωρίς στα λαγούμια τους. Η ιστορία θα τους κρίνει όλους, εξάλλου τίποτα δεν τελείωσε με τις εκλογές.

Το κόμμα του αθηνοκεντρικού κράτους έκλεινε για χρόνια τα αυτιά στις οργανώσεις της περιφέρειας, επέλεγε με στενόμυαλο κομματικό κριτήριο για θώκους γυρολόγους της πολιτικής και για τα οφίτσια καιροσκόπους. Δεν άκουσε ποτέ τη φωνή των τοπικών κοινωνιών.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα την Καστοριά, την πόλη όπου ζούμε όλοι και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Η Νέα Δημοκρατία λάμβανε τα μεγαλύτερα ποσοστά σε πανελλαδικό επίπεδο κι εδώ και χρόνια δεν μπορεί να εκλέξει έναν χρησμένο Δήμαρχο. Τι πιο τρανταχτό παράδειγμα λανθασμένων επιλογών; Το κόμμα προτιμούσε να ακούει κάποιους τοπικούς «φωστήρες» και όχι τη φωνή της κοινωνίας. Χάσαμε και σε τοπικό επίπεδο την επαφή με τον κόσμο, δεν ανοίξαμε ποτέ ούτε στο εσωτερικό μας το διάλογο, δε δώσαμε βήμα στα στελέχη να τοποθετηθούν ή όποτε αυτό πήγε να γίνει επιβλήθηκε σιγή ασυρμάτου για το «καλό» της παράταξης.

Το τοπικό αποτέλεσμα των εκλογών αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο κόσμος διψάει για αλλαγή, για νέα άφθαρτα πρόσωπα. Διψάει για αγνούς κομματικούς ανθρώπους που δεν πρόδωσαν την παράταξη και ταυτόχρονα βρίσκονται έξω από το κομματικό κατεστημένο. Το αποτέλεσμα ήταν μία καθαρή νίκη της αξιοπρέπειας, της ευθύνης και των έντιμων ανθρώπων.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά όλοι όσοι πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν πολιτική όπως μέχρι χθες.

Κάποιοι, λίγοι είναι η αλήθεια, που μείναμε πιστοί στο κόμμα και στην παράταξη ακόμα και με προσωπικό κόστος δεν το κάναμε γιατί πιστεύαμε στο μνημόνιο το κάναμε γιατί πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία, όχι με τη σημερινή της μορφή αλλά με αυτά που διακήρυξε με την ιδρυτική της διακήρυξη, που καλό θα είναι κάποιοι να τη διαβάσουν.

Κάποιοι, λίγοι είναι η αλήθεια, ήμασταν μονίμως στρατιώτες της παράταξης, δεν αλλάξαμε ποτέ ρότα, δεν ιδρύσαμε κόμματα, δεν ήμασταν υποψήφιοι με άλλα κόμματα, δεν προδώσαμε τους εαυτούς μας και τα πιστεύω μας για μια καρέκλα.

ΕΜΕΙΣ είμαστε η Νέα Δημοκρατία και αν κάποιοι μπερδευτήκανε ακόμα και σήμερα έτσι λέγεται το κόμμα του εθνάρχη του Κωνσταντίνου του Καραμανλή. Τους χωράει όλους μέσα η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αλλά δεν είναι ούτε Πολιτική Άνοιξη, ούτε Δημοκρατική Ανανέωση, ούτε θα γίνει Ανεξάρτητοι Έλληνες ή Δημοκρατική Συμμαχία.

Στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω με την προεκλογική εκστρατεία είναι πως όλη μαζί ενωμένη η κεντροδεξιά μπορεί να τα καταφέρει. να τα καταφέρει και να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα. Ενωμένη, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς προσωπικούς εγωισμούς και χωρίς προαπαιτούμενα.