Γιατί δεν προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

02/10/2013 0

Χρυσή ΑυγήΓια τον Άρειο Πάγο δεν ήταν έκπληξη η απόφαση

Για τον Άρειο Πάγο η απόφαση των δικαστών για τους τρεις βουλευτές της ΧΑ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ανώτατη εισαγγελική πηγή δήλωνε στο «Βήμα» ότι η επιβολή περιοριστικών όρων στους βουλευτές και η επιπλέον χρηματική εγγύηση στον Ηλία Κασιδιάρη, αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή των τριών σε αυτό το στάδιο, κάτι, που θα κριθεί τελειωτικά από τα δικαστικά συμβούλια.

Αυτό το στάδιο, όπως ορίζει ο νόμος, δεν κρίνει την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων, οι οποίοι οδηγούνται να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο πιστεύουν ότι δύο στοιχεία κρίθηκαν για την μη προφυλάκιση των τριών: αν είναι ύποπτοι φυγής και αν είναι ύποπτοι διάπραξης νέων κακουργημάυων.

Η πρώτη προϋπόθεση που θέτει ο νόμος για την επιβολή της προσωρινής κράτησης δεν υπάρχει, σύμφωνα με παράγοντες της Δικαιοσύνης, αφού σύμφωνα με τους νόμους συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στην Ασφάλεια.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι αυτή που διχάζει. Σύμφωνα με την κρίση των τεσσάρων, αλλά και σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να τελέσουν νέα εγκλήματα, αφού η «οργάνωση εξαρθρώθηκε». Όπως επισήμανε αρμόδιος λειτουργός, παρακολουθούνται από τις Αρχές.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/