Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!

12/03/2012 0

Από τις σφαγές κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέχρι τα κλεμμένα εκθέματα στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα.
Η Γερμανία, είναι ένας λαός που η μόνη ουσιαστική ιστορία που έχει να επιδείξει είναι οι μαύρες σελίδες της ναζιστικής εποχής, που ακόμα και τότε μια χούφτα Ελλήνων ηρώων έδωσε το έναυσμα της αρχής του τέλους για το τρίτο Ράιχ. Η Γερμανία είναι η χώρα που το πιο σημαντικό μουσείο της πρωτεύουσας της είναι ελληνικών εκθεμάτων.
Συγνώμη, αλλά η ελληνική ιστορία είναι πολύ πιο πλούσια και χάνεται στο βάθος των αιώνων. Είναι βέβαιο πως αυτό ενοχλεί τους περήφανους Γερμανούς, τους υποστηρικτές της Άριας φυλής που σήμερα έχει όλους τους Πολωνούς στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και κινέζο Υπουργό εξωτερικών.
Η κρίση ταυτότητας είναι αυτή που δε θα επιτρέψει ποτέ στη Γερμανία της Μέρκελ να γίνει υπερδύναμη. Ακόμα και σήμερα που η Ελλάδα είναι στα όρια της εξαθλίωσης, ακόμα και τώρα αρχίζει δειλά δειλά  να υψώνει το ανάστημά της απέναντι στον επίδοξο, με άλλη μορφή αυτή τη φορά, και πάλι κατακτητή. Τι κι αν σήμερα οι εποχές άλλαξαν και οι πολιτικοί δε λένε το ΟΧΙ, αυτό το όχι αρχίζουν να το λένε όλοι οι λαοί της Ευρώπης με το κίνημα «είμαστε όλοι Έλληνες».
Εμείς σίγουρα είμαστε Έλληνες και περήφανοι γι’ αυτό, γιατί μέσα από τις στάχτες μας βρίσκουμε τη δύναμη να αναγεννιόμαστε. Γιατί σε όλον τον κόσμο το ελληνικό στοιχείο υπάρχει και καθοδηγεί τους λαούς, γιατί χωρίς τους Έλληνες τόσο στην αρχαία όσο και στη νεότερη ιστορία ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός.
Έχουμε πληρώσει, σε διάφορες στιγμές της ιστορίας και με το παραπάνω τους δανειστές μας, ακόμα και μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι όροι που υπέγραψε η ναζιστική Γερμανία ήταν λιγότερο επαχθείς από ότι αυτοί της Ελλάδας. Τότε, οι εχθροί της Γερμανίας στάθηκαν δίπλα της και τη βοήθησαν να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Το παρελθόν πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη Γερμανία γιατί λαός που δε σέβεται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει… κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί στη Γερμανία του 1939 αυτό που έγινε το 1944.