Επτά θανάσιμοι φόροι: Τι θα πληρώσουμε μέχρι τέλους του έτους.

02/09/2013 0

χρεοςΦόρους χωρίς ανάσα καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους καθώς θα καταφθάνουν κατά κύματα τα ραβασάκια της Εφορίας με 7 φόρους συνολικού ύψους άνω των 7,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, μέσα σε τέσσερις μήνες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν:

Τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος για τα περυσινά εισοδήματα. Το Δημόσιο υπολογίζει ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία θα είναι της τάξης των 3,5-4 δισ. ευρώ.

Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2011, το 2012 και το 2013 που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο αναμένει ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ (330 εκ. ευρώ για τον ΦΑΠ κάθε έτους).

Το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για το οποίο μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε συνολικά δόσεις, με τα έσοδα για το Δημόσιο να εκτιμώνται στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ.

Τον φόρο πολυτελείας για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες και αεροσκάφη που αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία 140 εκ. ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που θα καταβληθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, με τον συνολικό λογαριασμό να φθάνει στο 1 δισ. ευρώ.

πηγή: http://news247.gr/