Η Αριστερή Πρωτοβουλία με άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της «ανάβει φωτιές» για ΣΥΡΙΖΑ και δημοκρατικό τόξο.

23/09/2013 0

Λαφαζάνης - ΤσίπραςΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο «δημοκρατικό ή Συνταγματικό τόξο» αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο iskra.gr, την επίσημη σελίδα της τάσης “Αριστερή πρωτοβουλία”  που εκφράζει το 40% των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα στο ίδιο άρθρο απορρίπτεται και η συνεύρεση της «Αριστεράς» με τις λεγόμενες «δημοκρατικές αστικές δυνάμεις».

Πιο συγκεκριμένα το Αριστερό ρεύμα, δηλώνει ευθέως:

«Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο του άρθρου μάλιστα συμπληρώνεται ότι  «Η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το «καλό» έναντι του «κακού» αστικό στρατόπεδο».

Έπειτα απο την εξέλιξη αυτή αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη έθεταν το ερώτημα κατά πόσο οι θέσεις αυτές εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δεν ανήκει και δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται το «αστικό στρατόπεδο» ή στο λεγόμενο «δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο».

Επίσης, τα ίδια στελέχη σημείωναν πως αν οι συγκεκριμένες θέσεις δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει ευθέως να αποδοκιμαστούν (με τον ίδιο τρόπο όπως έκανε η κα Κωνσταντοπούλου, που μίλησε για προβοκατόρικες και παρακρατικές απόψεις, με αναφορές και μηνύσεις στον Άρειο Πάγο όπως έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος)  και προφανώς να διαγραφούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον θέτουν εκτός «αστικού» «δημοκρατικού» συνταγματικού τόξου».

Αναλυτικά το άρθρο:

«Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα διαμορφώνει ένανέο και αρκετά πιο σύνθετο πολιτικό και κοινωνικόσκηνικό.
«Ξαφνικά» άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι «αποκαλύψεις» σχετικά με τη Χρυσή Αυγή δίνουν και παίρνουν.
Όσο, όμως, αυτές οι «αποκαλύψεις» γίνονται θέαμα και αναγνώσματα προς τέρψη καιικανοποίησητων φιλοπερίεργων αισθημάτων του κοινού, τόσο μεγαλύτερο «σκότος» καλύπτει τα πραγματικά περιστατικά της εκκόλαψης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας αλλά και τις επιδιωκόμενες πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχες αστικές μνημονιακές δυνάμεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την πολιτική δολοφονία, ήδη το κάνουν, για να ενσπείρουν το φόβο, για να μετατοπίσουν συντηρητικά τον άξονα της πολιτικής, για να κατευνάσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να προκαλέσουν μια ευρύτερη «κεντρώα» συναίνεση στο όνομα, τάχα, της αντιμετώπισης του κινδύνου της «Χρυσής Αυγής».

Οι δυνάμεις του αστικού τόξου, αφού με τις τροϊκανές μνημονιακέςπολιτικές λεηλασίας έθρεψαν το τέρας της «Χρυσής Αυγής», ενώ ανέχτηκαν και κάλυψαν τη διείσδυση και επέκταση της, θέλουν τώρα να χρησιμοποιήσουν το «Χρυσαυγίτικο» κίνδυνο όχι για να τον αντιμετωπίσουν στην ουσία αλλά ως φόβητρο για να αποδυναμώσουν αν όχι και να «ενσωματώσουν», την Αριστερά σε ένα σχεδιασμό που τελικά θα δώσει πνοή στο σημερινό «status» .

Η Αριστερά στο νέο σύνθετο πολιτικό περιβάλλον δεν πρέπει να χαθεί στη γενική «σύγχυση» ούτε να παρασυρθεί εμμέσως και στην πράξη, από την πίσω πόρτα, σε μια γενική «αντιφασιστική» σούπα που θα εκτείνεται από την Αριστερά και θα φθάνει ως την «καλή» ΝΔ, μέσω της οποίας η Αριστερά θα γίνεται σταδιακά όμηρος ενός αστικού σχεδιασμού για τη διαιώνιση των μνημονίων με την αλλαγή της μορφής τους.

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα τηςΠασοκονεοδημοκρατίας.

Η Αριστερά, τώρα περισσότερο από ποτέ, οφείλει να αναδείξει ακόμα πιο πολύ και όχι να «χαλαρώσει» το μέτωπο για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, το μέτωπο για να ενισχυθούν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες, το μέτωπο για την κοινή δράση και συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων, το μέτωπο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Δεν θέλω να υπονοήσω ούτε στο ελάχιστο ότι πρέπει να αποφύγουμε τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασιστικού εκτρώματος, που πρέπει να είναι αδυσώπητος και συνεχής.

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι όσο πιο αδιάλλακτο και πιο ουσιαστικό είναι το μέτωπο για άμεσες εξελίξεις αριστερής ανατροπής τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να γίνεται η καταπολέμηση του νεοναζιστικού τέρατος.

Και αντίστροφα το να διεξάγουμε συνεπή και αταλάντευτο αγώνα κατά του φασισμού σημαίνει ότι συνδυάζουμε και συνυφαίνουμε αυτόν τον αγώνα με το μέτωπο μιας προοδευτικής και σοσιαλιστικής ανατροπής, μέτωπο που οφείλει να γίνεται όλο και πιο οξύ, πιο διεισδυτικό, πιο προσανατολισμένοκαι βαθύτερα πιο ταξικό.

Η μεγαλύτερη παγίδα για την Αριστερά θα ήταν στο όνομα της Χρυσής Αυγής να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αντιφασιστική διάσταση της πολιτικής της και την επικαιρότητα του αγώνα για την ανατροπή και μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ακόμα χειρότερα θα ήταν αν, στο όνομα του νεοναζιστικού μορφώματος, προωθούσε ηΑριστεράδιευρύνσεις που θα έφταναν μέχρι τη συνεύρεση της με τις λεγόμενες «δημοκρατικές αστικές δυνάμεις», σε αντίθεση με τις πιο ακραίες από αυτές που χρησιμοποιούν τη ρητορική των «δύο άκρων» και θέτουν την Αριστερά εκτός «συνταγματικού τόξου».

Η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το «καλό» έναντι του «κακού» αστικό στρατόπεδο.

Αντίθετα, θα πρέπει να αναδειχθεί η ίδια με την πλατιά συμπαράταξη της σε ηγεμονική δύναμη ενός νέου πλειοψηφικού και αγωνιστικού κοινωνικού μπλόκ, που θα ακολουθήσει ένα σύγχρονο αντιφασιστικό, προοδευτικό και σοσιαλιστικό δρόμο.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν θα πρέπει, όπως επιδιώκουν τα εγχώρια κατεστημένα και διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, να γίνει αφορμή για να ανακοπεί ο επίφοβος και επί θύραις δρόμος της Αριστεράς προς την προοδευτική ανατροπή αλλά να καταστεί αφετηρία μιας μεγάλης, πιοτολμηρής, πιο ουσιαστικής και ριζοσπαστικής αντεπίθεσης της Αριστεράς».

πηγή:http://newpost.gr/post/276114/sxolio-sto-iskra-gr-anabei-fwties-gia-syriza-kai-dhmokratiko-tokso#ixzz2fjElOoZU