Η κ. Μπακογιάννη το πήρε στα σοβαρά και κάνει αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό.

22/10/2013 0

ΜπακογιάννηΈχει ξεσπαθώσει για τα καλά η Ντόρα και πλέον θεωρεί ότι είναι σε θέση να δίνει συμβουλές στον Αντώνη Σαμαρά. Φαίνεται ότι κάποιοι εντός της ΝΔ την «παραμυθιάζουν» ότι… ήρθε η ώρα της (με την καλή έννοια) και η κ. Μπακογιάννη το πήρε στα σοβαρά και κάνει αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό.

Έτσι, μιλώντας στον Σκάι, ουσιαστικά απαίτησε από τον πρωθυπουργό να «φιμώσει» τον συνεργάτη του κ. Μπαλτάκο ο οποίος τη Δευτέρα είχε κάνει δηλώσεις κατά του Μνημονίου.

“Καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό που έχει την ευθύνη των όσων λέει να μιλάει που έχει ευθύνη των λόγων του παρά να ακούω τον κ. Μπαλτάκο” τόνισε με ύφος χιλίων καρδιναλίων η κυρία Μπακογιάννη.

Και μετά από αυτό μπορεί να πει στον Σαμαρά ποιους συνεργάτες πρέπει να διαλέξει, τι να λένε και πώς να συμπεριφέρονται. Η Κυρία νομίζει ότι είναι αρχηγός της ΝΔ ή της έχει μείνει το τραύμα των εσωκομματικών εκλογών;

Κι αφού μίλησε για τον Μπαλτάκο είπε να κάνει παρεμβάσεις επί παντός του επιστητού. Διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος του χρέους εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη (…)» τόνισε, για την ανάγκη άμεση ρύθμισης.

Η κυρία Μπακογιάννη προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές. Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως όπλο τις εκλογές, κάνει λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Προφανές είναι ότι οι εκλογές είναι το έσχατο όπλο της κυβέρνησης. Αλλά τι φοβάται η κ. Μπακογιάννη; Μήπως δεν επιλεγεί για το Επικρατείας και μετά δε βρίσκει ούτε την ψήφο της;

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση.

«Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» είπε χαρακτηριστικά. Αυτό λέμε κι εμείς κ. Ντόρα. Αφήστε τους λαϊκισμούς και τα επικοινωνιακά τερτίπια και κάντε καμιά σοβαρή πρόταση.

πηγή: http://www.antinews.gr/