Λαθρομετανάστευση. Προκρίνεται το προλαμβάνειν έναντι του θεραπεύειν.

22/03/2012 0

Διερχόμαστε ήδη τις πρώτες μέρες του προεκλογικού αγώνα και τα πρώτα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Το ότι η περιφέρεια ήταν παραμελημένη  από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών ήταν γνωστό, αλλά το να σκέφτεσαι σαν Ελλάδα να είναι μόνο η Αθήνα είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αποδεχτεί.
Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε για την επιχείρηση σκούπα που ετοιμάζει ο κ. Χρυσοχοΐδης στο κέντρο των Αθηνών. Αναμφίβολα η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα έχει χτυπήσει κόκκινο και τείνει να γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο. Είναι επίσης, αυτονόητο πως κάτι πρέπει να γίνει.
Η λύση πρέπει να αντιμετωπίσει  το πρόβλημα στη ρίζα του. Με έκπληξη, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι τη λύση που προκρίνει το Υπουργείο Προστασίας(;) του πολίτη είναι να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ένα από τα οποία είναι και η γειτονική μας Νεάπολη Κοζάνης.
Από όποια σκοπιά κι αν το δεις είναι πρόχειρη, απάνθρωπη, και εκ του πονηρού καθώς υποβαθμίζει μια ήδη πολύπαθη περιοχή.
Είναι πρόχειρη γιατί πουθενά δεν εισακούστηκαν οι τοπικές κοινωνίες. Η Ελλάδα είναι ένας συνολικός κοινωνικός ιστός ενιαίος και αδιαίρετος και δεν αποτελείται από διάφορα υποσύνολα. Το να μεταφέρεις το πρόβλημα από μία περιοχή σε μία άλλη, δεν το λύνεις αλλά το μεταφέρεις σε άλλο κοινωνικό σύνολο το οποίο μάλλον σαν κράτος το θεωρείς ότι αποτελείται από παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Είναι εκ του πονηρού και γίνεται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους του Υπουργού ώστε να γίνει αρεστός στους δικούς του και μόνο ψηφοφόρους.
Είναι απάνθρωπη γιατί δεν μπορεί το 2012 να δημιουργείς νέου τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης σαν αυτά της ναζιστικής Γερμανίας. Οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί, η κουλτούρα μας δεν ανέχεται τις απάνθρωπες συμπεριφορές.
Η ύπαρξη και η λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιοχή της Νεάπολης, που είναι ήδη υποβαθμισμένη, θα οδηγήσει σε μαρασμό την ευρύτερη περιοχή. Η Δυτική Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όπως στο σύνολο των περιπτώσεων έτσι και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης καλύτερο είναι το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν. Αντί να είμαστε ξέφραγο αμπέλι μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας στο ποιος εισέρχεται, ενώ και ο ίδιος ο νόμος πρέπει να αλλάξει και να σταματήσει να δίνει κίνητρα παραμονής σε παράνομους μετανάστες. Διαφορετικά τα κοινωνικά ζητήματα που ολοένα και θα προκύπτουν θα ενισχύουν τις ακραίες φωνές με επικίνδυνες προεκτάσεις, κοινωνικές και πολιτικές