Μπάχαλο στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τατσόπουλο.

10/01/2014 0

ΣΥΡΙΖΑΟ Τσίπρας δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τους βουλευτές του

Στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έχει θέσει ήδη από χθες την παραίτησή του από την ΚΟ του κόμματος ο συνεργαζόμενος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν θέλει να φύγει, αλλά και δεν θα δεχτεί λοιδορίες για τις απόψεις του, «απαντώντας» έτσι σε σχόλια συναδέλφων του για τις δημόσιες τοποθετήσεις του, το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μέλλει να κριθεί σήμερα, σε ραντεβού που θα έχει με τον πρόεδρο του κόμματος.

 

Ειδικότερα, ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει κληθεί να προσέλθει στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και οδήγησαν στο να θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ραντεβού των δύο ανδρών, ο κ.Τατσόπουλος αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του, κυρίως δε για τις επίμαχες δηλώσεις του περί συμπάθειας μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδέες της 17 Νοέμβρη, σε μία συζήτηση που θα κρίνει την παραμονή του ή μη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Κουμουνδούρου, αποφεύγει να δώσει δημοσιότητα στο γεγονός, μη ανακοινώνοντας τον ακριβή χρόνο και χώρο του ραντεβού (αν δηλαδή θα γίνει στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ή στο κόμμα), ενώ δεν προκαταλαμβάνει και την εξέλιξη της συζήτησης. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, το κλίμα για τον συνεργαζόμενο βουλευτή έχει βαρύνει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα να του καταλογίζει χθες ότι «μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει, αλλά φαντάζεται με παραδοξότητες και “λογικά” άλματα», διαβεβαιώνοντας πως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία. Του καταλόγισε μάλιστα «βαρύ ατόπημα» για την πρακτική του να αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, κατηγορώντας τον εμμέσως για υποκίνηση της στάσης του από την ανάγκη προσωπικής επικοινωνίας και προβολής.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, για εμμονή του κ. Τατσόπουλου να επαναλαμβάνει δηλώσεις που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι «εκτός τόπου και χρόνου» μίλησε στον Real fm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον συνεργαζόμενο άλλωστε βουλευτή (σ.σ. δεν είναι μέλος του κόμματος) έχουν σχεδόν διαρραγεί.

 

Σημειώνεται πάντως, ότι ο κ. Τατσόπουλος έχει ήδη δηλώσει ότι ακόμα και σε περίπτωση διαγραφής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα κρατήσει την βουλευτική του έδρα. Των καταιγιστικών αυτών εξελίξεων χθες, είχε προηγηθεί ένας «πόλεμος» μέσω διαδικτύου του βουλευτή με συναδέλφους του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που φέρεται να τον κατηγόρησε ως «προβοκάτορα» και Χρήστου Καραγιαννίδη που έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι έχει ανεχθεί πολλά από τον Πέτρο Τατσόπουλο, «επειδή όμως ο κύριος αυτός δε σέβεται ούτε κανόνες ούτε το πολιτικό κόμμα μέσω του οποίου εξελέγη, προσωπικά σταματώ να τον θεωρώ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Αντιδρώντας ο κ. Τατσόπουλος ανήρτησε ένα κείμενο, με το οποίο έκανε αρχικά γνωστές τις προθέσεις του, πριν ακόμα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Κάνοντας λόγο για «αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών», σημείωνε: «Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μίας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί».

πηγή: http://www.parapolitika.gr/