Οι παρατυπίες στις δηλώσεις έφεραν πρόσθετους φόρους 100.000 ευρώ.

06/08/2013 0

ΔΟΥΜε πρόσθετο φόρο από 200 έως και 1.000 ευρώ επιβαρύνονται 600 από συνολικά 4.000 φορολογούμενους που πέρασαν από την εφορία για επιτόπιο έλεγχο των παραστατικών της φορολογικής τους δήλωσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, προέκυψε πρόσθετος φόρος 100.000 ευρώ από τους επιτόπιους ελέγχους που γίνονται με αυτόματη κλήση των φορολογούμενων κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν “στοχοθετηθεί” περίπου 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα αναγκαστούν να περάσουν από τις ΔΟΥ τους προκειμένου να ελεγχθούν επιτόπου τα παραστατικά τους.

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από τους 4.000 φορολογούμενους που κλήθηκαν για έλεγχο την περασμένη εβδομάδα, οι 600 πιάστηκαν στην τσιμπίδα της εφορίας, καθώς εντοπίστηκαν είτε με πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά είτε με ανακριβείς καταχωρίσεις εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων.

Η όλη επιχείρηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει ως στόχο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2,5% ομάδων φορολογουμένων που ενοχοποιούνται για υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Με βάση αυτό, από την εφορία καλούνται για επιτόπιο έλεγχο:

* Όσοι μισθωτοί δηλώνουν εισοδήματα και από ελεύθερα επαγγέλματα, είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη.

* Όσοι εμφανίζουν υψηλές δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, στεγαστικά δάνεια κ.α., αλλά και υψηλές επαγγελματικές δαπάνες κ.λπ.* Επιτηδευματίες και οι έμποροι με μεγάλες επιστροφές φόρου, όπως αυτές προκύπτουν, όπως αυτές προκύπτουν από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

πηγή: http://news247.gr/