Ποιοι μπαίνουν στη κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ.

06/07/2015 0

ΚαραμανλήςΣε νέα εποχή μπαίνει η ΝΔ με τον Ευάγγελο Μειμαράκη να ηγείται πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί.

Ο πρωην πρόεδρος της Βουλής ορίστηκε από τονΑντωνη Σαμαρά αντιπρόεδρος του κόμματος αφού όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ – άρθρο 10 ( παράγραφος 17 ) – όταν παραιτείται ο πρόεδρος, τότε χρέη εκτελεί ο εκάστοτε αντιπρόεδρος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που εκπροσωπεί σήμερα τη ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου πρόεδρου απο τη βάση, σε εύλογο χρονικό διάστημα με την προϋπόθεση βέβαια οτι θα κλείσει η συμφωνία .

Στο ενδιάμεσο ο ίδιος πάντως επιθυμεί να ζητήσει επιβεβαίωση απο την Κ.Ο. οτι ο ίδιος ηγείται της ΝΔ αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό, αφου ο πρόεδρος εκλέγεται από τα μελη του κόμματος.

Πάντως Την ίδια ωρα οι πληροφορίες επιμένουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ενα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα της, ενώ σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βέβαια είναι δύσκολο να διεκδικήσουν την αρχηγία δυο εκπρόσωποι από την ίδια οικογένεια.

Σίγουρα όμως θα κατέβει ο Νίκος Δένδιας ενώ και ο Ευάγγελος Μειμαράκης μπορεί την τελευταία στιγμή να μπει στην κούρσα, χωρις ομως να αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/