«Ρουκέτες» Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη για το Μνημόνιο – Μπλόκο στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ΔΕΠΑ – Τέλος το Ελληνικό!

10/02/2015 0

ΛΑφαζάνης Βαρουφάκης«Φωτιά» στην κυβέρνηση βάζουν στην κυβέρνηση οι προγραμματικές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ τήρησε σκληρή γραμμή για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή που ο κ. Βαρουφάκης μιλά για τήρηση του μνημονίου κατά 70% ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απορρίπτει κάτι τέτοιο τονίζοντας:

«Επειδή βλέπω πολλούς αναστατωμένους, να σας διαβεβαιώσω, μην ανησυχείτε, τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα. «Ας μην ελπίζουν κάποιοι κυρίαρχοι κύκλοι ευρωζώνης ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας οδηγήσουν σε άτακτη αναδίπλωση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα. Το πρόγραμμα μας δεν τεμαχίζεται, δεν χωρίζεται. Αν κάποιοι στέλνουν τελεσίγραφα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται γιατί δεν εκβιάζεται ο λαός».

Ο κ. Λαφαζάνης σαφέστατα παίρνει αποστάσεις απ’ όσους έχουν πει ότι μπορεί να υπάρξει εφαρμογή μέρους του μνημονίου και αλλαγή μεταρρυθμίσεων με άλλες.

Ομως, ο υπουργός έβαλε βόμβες και στις ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν. Οπως είπε ο κ. Λαφαζάνης για τη ΔΕΗ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άσκησαν καταστροφική πολιτική.
«Η ΔΕΗ αν δεν αλλάξει γρήγορα πορεία απειλείται από οικονομική ασφυξία. Η περίφημη απελευθέρωση στην ενέργεια μπορεί να ευνόησε τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εκτίναξε όμως τις τιμές και αποδυνάμωσε την οικονομία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ ξεπέρασαν το 1,7 δις ευρώ».
Είπε:
– Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολύ μικρούς παραγωγούς ΑΠΕ για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους
– Ακυρώνεται άμεσα ο τεμαχισμός της ΔΕΗ σε μεγάλη και μικρή. Σταματάει κάθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, σταματά η εγκληματική υποβάθμιση της ΔΕΗ
– Η κυβέρνηση θα λάβει πρωτοβουλία αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της ΡΑΕ ώστε η κυβερνητική πολιτική να έχει μεγαλύτερο ρόλο στη χάραξη σχεδιασμού
– Ανασυγκροτείται η ΔΕΠΑ. Κάθε ιδέα ιδιωτικοποίησης εγκαταλείπεται.
– ΔΕΣΦΑ: Εμείς θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας μετά την απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού όπου εκκρεμεί προς εξέταση η συγκεκριμένη εξαγορά
– Το δημόσιο θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του στα ΕΛΠΕ για ανασυγκρότηση
– Αναβαθμίζουμε και την προσπάθεια για εντοπισμό και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ιδρύουμε δημόσιο φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
– Η κυβέρνηση θα στηρίξει άμεσα την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να επιβιώσει και μαζί της όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί.
– Θα επανεξετάσουμε την μεταβίβασης της Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ελληνικού. Ειδικά για το Ελληνικό μίλησε για σκάνδαλο την πώλησή του ξεκαθαρίζοντας ότι ο σχετικός φάκελος θα επανεξεταστεί,με πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί. Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέφερε ότι οι συνθήκες πώλησης των οποίων θα εξεταστούν. Προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής τράπεζας για τους αγρότες, που θα καλύψει- όπως φαίνεται- το «κενό» της ΑΤΕ.
– Αντίθετοι στην επένδυση του Χρυσού στις Σκουριές και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε τις θέσεις μας. Θα στηρίξουμε όλους εργαζόμενους στα μεταλλεία.

πηγή: http://www.imerisia.gr/