Τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ: Στο 11,3% η διαφορά Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη.

23/12/2015 0

ΝΔΈστω και με μεγάλη καθυστέρηση τα τελικά επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Στο +11,3% είναι τελικά η διαφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μείμαράκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 39,8%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο συγέντρωσε ποσοστό 28,5%. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήρθε τρίτος με 20,3%, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συγέντρωσε ποσοστό 11,4%.

Λίγες ώρες πριν, πάντως, κύκλοι στη Συγγρού διέρρεαν διαφορετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων με ποσοστό 40,2% και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,2%.

Ακολουθούσαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 20,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,01% στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξεπέρασε το 40% και ο κ. Μητσοτάκης δεν άγγιξε το 30%, πρέπει να προβληματίσει τα επιτελεία των δύο μονομάχων.

Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και πολλά υπονοούμενα για «μαγειρέματα». Δύο 24ωρα αφ’ ότου έκλεισαν οι κάλπες στη ΝΔ η ΚΕΦΕ κατάφερε να δώσει τα ποσοστά τα οποία πάντως ανοίγουν νέο κύκλο συζητήσεων για το αν είναι αναστρέψιμη η διαφορά στο β’ γύρο.

Οι συμμαχίες είναι αυτές που θα παίξουν το ρόλο τους και θα δείξουν αν θα γίνει ντέρμπι στις 10 Ιανουαρίου. Ο Αδ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ του κ. Μητσοτάκη ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν στελέχη που στήριξαν τον Απ. Τζιτζικώστα όπως ο Μ. Βορίδης. Αγνωστο τι θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του Κ. Μητσοτάκη που όμως στον πρώτο γύρο στήριξε τον Β. Μεϊμαράκη.