ΥΠΟΙΚ: Οχι σε παράταση προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις.

28/05/2015 0

ΦΟΡΟΙΌχι σε παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις λέει προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο σύστημα υποβολής των δηλώσεων υπάρχουν λάθη που καθυστερούν και ταλαιπωρούν φορολογούμενους και φοροτεχνικούς.

Το θέμα ετέθη στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απο τα μέλη του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά την συνάντησή τους την Πέμπτη. Η κα. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου για παράταση της προθεσμίας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου) τόσο για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

Τα μέλη του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου επεσήμαναν στην κα. Βαλαβάνη ότι φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί έχουν περιορισμένο χρόνο στην διάθεσή τους, δεδομένου ότι με βάση το ρυθμό υποβολής μέχρι σήμερα (200.000), είναι φανερό ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την υποβολή σχεδόν 6.000.000 δηλώσεων είναι ανεπαρκές. Εκτός του ότι η εφαρμογή στο TAXIS άρχισε να λειτουργεί με 3,5 μήνες καθυστέρηση, υπάρχουν σημαντικά λάθη στην προ-συμπλήρωση των στοιχείων.
Οι εκπρόσωποι των οικονομολόγων της χώρας τόνισαν στην υπουργό ότι – εν αναμονή των νέων φορολογικών μέτρων – το βάρος δεν πρέπει πάλι να σηκώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι. Επισήμαναν, μάλιστα, το σχετικό κίνδυνο, αν αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι.

πηγή: http://www.kathimerini.gr/