Χιλιάδες λάθη έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων στο Taxinet.

22/07/2013 0

Τόκοι ΚαταθέσεωνΧιλιάδες λάθη έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Taxinet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο προσθέτων επιβαρύνσεων για όσους φορολογουμένους εμπιστευθούν τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό E1 και δεν τα επαληθεύσουν με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τα προβλήματα έχουν προκύψει από τις λανθασμένες εγγραφές τόκων που απέστειλαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων πολλές τράπεζες.

Αν και οι οδηγίες που είχαν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών ήταν σαφείς, σε χιλιάδες περιπτώσεις οι τράπεζες αντί να αποστείλουν τα καθαρά ποσά των τόκων στην ΓΓΠΣ κοινοποίησαν τα μεικτά ποσά, δηλαδή άθροισαν και τους παρακρατούμενους φόρους. 

Έτσι, πολλοί φορολογούμενοι που είχαν ήδη λάβει από τις τράπεζες τους βεβαιώσεις τόκων καταθέσεων και ανέτρεξαν στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία των τόκων πριν ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων τους, διαπίστωσαν αποκλίσεις.

πηγή: http://www.in.gr/