Μπορεί η κρίση, μπορεί η φαντασία του Έλληνα, όπως και να έχει, ακόμη ένα ποτό με ελληνική υπογραφή τα σπάει στα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Ξάνθη! Μιλάμε για το γνωστό μας Mohito αλλά με τσίπουρο!
Το τσίπουρο, βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά γιατί όχι και στα μπαρ! Πολύ πιο οικονομικό από άλλα ξενόφερτα παρόμοια ποτά… και όπως λένε όσοι έχουν ήδη πιει, πολύ πιο γευστικό το Mohito με το τσίπουρο, από τα άλλα!
Θέμα χρόνου είναι πότε θα κατηφορίσει αυτή η μόδα προς την υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λαμία.
To Mojito (μοχίτο) φτιάχνεται παραδοσιακά από τα ακόλουθα πέντε υλικά:
Δυόσμο, ρούμι, ζάχαρη (μαύρη, από ζαχαροκάλαμο), λάϊμ και σόδα.
Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να «κόψουν» την ισχυρή αίσθηση που δίνει το ρούμι και το πετυχαίνουν κάνοντας το mojito ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλς.
Η συνταγή:
Υλικά
60 ml λευκό ρούμι Κούβας
1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 Φύλλα δυόσμου
Σόδα
Εκτέλεση
Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ.
Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα.
Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Παραλλαγές: Mojito Ελληνικό…
Μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι, λιώνουμε με το γουδοχέρι τον δυόσμο στη ζάχαρη με μερικές σταγόνες τσίπουρο.
Γεμίζω το ποτήρι πάγο προσθέτω το χυμό από το λεμονάκι, το τσίπουρο και συμπληρώνω με σόδα ως απάνω.
2-4 κ.σ. ζάχαρη καφέ (ζαχαροκάλαμο)
1 φρεσκοκομμένο λεμονάκι
1 μεζούρα τσίπουρο
3-4 σταγόνες ούζο
1 ποτήρι σόδα