Αλλάζουμε υποχρεωτικά αστυνομικές ταυτότητες.

16/12/2015 0

Υποχρεωμένοι μέσα στους επόμενους μήνες να αλλάξουν τις ταυτότητές τους είναι οι πολίτες, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος υπολόγισε το κόστος στα 10 ευρώ.

Έτσι, τους επόμενους μήνες, οι έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.

Σημειώνεται ότι ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε.

«Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε ότι κάθε ταυτότητα θα κοστίσει γύρω στα 10 ευρώ και είμαστε στη διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και κατέληξε:

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία–σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Ταυτότητα2

πηγή: http://www.parapolitika.gr/