Βαρηκοΐα : …Υπάρχει λύση !

25/06/2015 0

ΚΑΤΕΡΙΝΑΩς  βαρηκοΐα περιγράφουμε την οποιαδήποτε μορφής απώλεια της ακοής. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε έστω κι έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακοή του αλλά για να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση και το μέγεθος της πρέπει να απευθυνθούμε στους αριθμούς.

 Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατες  στατιστικές της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων,  γνωρίζουμε ότι ένας στους δέκα κατοίκους των ανεπτυγμένων κρατών αντιμετωπίζει κάποιας μορφής δυσκολίας στην ακοή.  Στην Ελλάδα , σε μερικές περιοχές,  το ποσοστό αυτό τυγχάνει να είναι και μεγαλύτερο, με το 40% αυτών ,μάλιστα, να είναι σε ηλικία κάτω των 50 ετών.

Δυστυχώς ,στη χώρα μας, η ελλιπής ενημέρωση στον τομέα της βαρηκοΐας στερεί πολλές φορές από τους πάσχοντες τη γνώση της αποκατάστασης του προβλήματος τους  με την εφαρμογή ενός ακουστικού βαρηκοΐας . Πολύ μεγάλη μερίδα βαρήκοων ατόμων φαίνονται δύσπιστοι στην ιδέα εφαρμογής ενός ακουστικού βαρηκοΐας , πιστεύοντας ότι δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την απώλεια της ακοή τους. Κάτι τέτοιο πιθανόν να συμβαίνει διότι δεν έχουν απευθυνθεί σε εκπαιδευμένο προσωπικό και σε  ειδικά διαμορφωμένα κέντρα αποκατάστασης της ακοής.

Τα τελευταία χρόνια με σύμμαχο την τεχνολογία και την σωστή και λεπτομερή ενημέρωση των ειδικών ακοοπροθετιστών, τα ακουστικά βαρηκοΐας  αποτελούν τη μόνη σωστή κι επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση στην αποκατάσταση της ακοής. Με πλήθος επιλογών σχετικά με την εμφάνιση και τoν τύπο των ακουστικών αλλά και με δυνατότητες προσαρμογής τους ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις της πάθησης, μπορούμε πλέον με σιγουριά να μιλάμε για σίγουρη αντιμετώπισή της  και επανένταξη του βαρήκοου και πάλι στο «ηχητικό» περιβάλλον.

Το κλειδί στην επιτυχία εφαρμογής ενός ακουστικού βαρηκοΐας είναι να γίνει σωστή επιλογή  του τύπου του ακουστικού –ανάλογα με τον βαθμό βαρηκοΐας και τον τρόπο ζωής  του εκάστοτε ασθενή  – και κατόπιν σωστή ρύθμιση του σύμφωνα με τις  ακοομετρικές τιμές του. Τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας που υπάρχουν στην αγορά αυτήν την στιγμή, και είναι διαθέσιμα σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης, ρυθμίζονται  από ειδικά προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ,γεγονός που τελειοποιεί την κάθε εφαρμογή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους ή εσφαλμένης ενέργειας.

Είναι γεγονός ότι ένα βαρήκοο άτομο ,ακόμα και με μικρά ποσοστά βαρηκοΐας , παρατηρείται πολλές φορές να αποστασιοποιείται από τον κοινωνικό περίγυρο, να νοιώθει μοναχικά ή άλλες φορές να γίνεται επιθετικό και νευρικό στην προσπάθειά του να κατανοήσει ή να κατανοηθεί από τους συνομιλητές του. Συνθήκες τέτοιας μορφής φέρνουν εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον και δημιουργούν  αδιέξοδες σκέψεις.

 Η λύση όμως υπάρχει, τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν στην πράξη , η βαρηκοΐα αντιμετωπίζεται αρκεί να γίνεται σωστή ενημέρωση κι εξατομικευμένη αντιμετώπιση του κάθε ασθενή. Οι ενοχλήσεις, οι θόρυβοι και οι παρεμβολές θα ανήκουν πια στο παρελθόν!

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει ακόμη  και τον πιο δύσπιστο και του δίνει την ευκαιρία να ζήσει χωρίς περιορισμούς, χωρίς ανασφάλεια !

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΛΩΝΗ

ΑΚΟΟΠΡΟΘΕΤΙΣΤΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ

TOY ΚΕΝΤΡOY ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΚΟΗΣ  

11Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 9 ,ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 24670 24416