Η χρυσή ευκαιρία των βουλευτών να σώσουν την αξιοπρέπεια ενός έθνους.

08/02/2012 0

Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση από τους δανειστές της. Τα μέτρα που ζητούν να επωμιστεί ο ελληνικός λαός δε διαφέρουν σε τίποτα από μια χρεοκοπία του κράτους. Μας οδηγούν όλους στην εξαθλίωση και στο μαρασμό. Και είναι άραγε όλα στο φως; Θα διαβάσουν πρώτα οι βουλευτές μας τι θα ψηφίσουν και στη συνέχεια θα μάθουμε κι εμείς τι πραγματικά είναι αυτό το νέο μνημόνιο;
Ακούγεται οξύμωρο αλλά αυτοί που μας έφεραν εδώ είναι αυτοί που έστω και στο τέλος μπορούν να σώσουν την παρτίδα, σώζοντας την πατρίδα. Κύριοι, αν περάσουν όλα αυτά τα μέτρα και ότι άλλο δεν έχει βγει στην επιφάνεια τότε δε θα διαφέρετε σε τίποτα από δοσίλογους του παρελθόντος.
Ούτε ένας από τους βουλευτές δεν έχει παραιτηθεί από ευθιξία, ούτε ένας δεν όρθωσε το ανάστημά του(αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) και να πει ξεκάθαρα τη θέση του. Γιατί δεν το κάνετε; Συμφωνείτε με την εξαθλίωση ενός έθνους ή φοβάστε μήπως χάσετε τη ζεστούλα των γραφείων σας και τους παχυλούς μισθούς σας;
Θα ψηφίσετε κατώτατο μισθό στα 600,00 ευρώ, νέους φόρους, νέα μέτρα και θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε όλα τα προνόμια της βουλευτικής σας θέσης. Κύριοι για όλους σας οι μέρες είναι μετρημένες. Ο λαός δεν είναι πλέον πρόβατα. Να είστε σίγουροι πως η νέα βουλή θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και με τους περισσότερους από εσάς στο σπίτι σας.
Κι αν ακόμα κύριοι βουλευτές(το κύριοι είναι προφανώς ειρωνικό), ακόμα κι αν ο Πάγκαλος είχε δίκιο και όντως μαζί τα φάγαμε, σήμερα που ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό, αυτό δεν γίνεται ούτε καν ρεφενέ, πληρώνουμε μόνο εμείς.
Έχετε την τελευταία ευκαιρία στα χέρια σας, δείξτε ότι υπάρχει λίγο ακόμα ελληνικό φιλότιμο και πείτε όχι στα νέα μέτρα.
Ο Ελληνικός λαός δεν αποτελείται ούτε από κλέφτες ούτε από τεμπέληδες, είναι περήφανος, άντεξε πολέμους, εμφυλίους, δικτατορίες θα αντέξει και τώρα, αλλά εσείς θα είστε υπόλογοι στον ιστορικό του μέλλοντος γιατί στερήσατε την έννοια της ελπίδας από τα όνειρά μας.