Μακεδονικό: Μήνυμα ελήφθη!

24/01/2018 0

Είναι γεγονός πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή (24/01/2018) συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ακύρωσε την δική μου τοποθέτηση, καλύπτοντας με στο μεγαλύτερο μέρος της. Άργησε είναι η αλήθεια, αλλά είναι πέρα για πέρα καλοδεχούμενη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πάντα πίστευα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της λογικής, η παράταξη η ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η μεσαία τάξη, η παράταξη των νοικοκυραίων.

Πάντα πίστευα ότι είμαστε ένα κόμμα με βαθειές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και σίγουρα, ένα δημοκρατικό κόμμα το οποίο αφουγκράζεται, ακούει, αλλά πάνω από όλα σέβεται τη βάση του ακόμα και σε στιγμές διαφορετικών απόψεων.

Η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα είχε χάσει την επαφή με την πλατειά βάση της, αλλά σήμερα φαίνεται να ξαναβρήκε τον προσανατολισμό της.

Δυστυχώς όμως οι τοπικές παρενέργειες στη Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά δεν επουλώνονται πλήρως. Η ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ που απαγορεύτηκε πρέπει άμεσα να γίνει πράξη ώστε το μήνυμα μας να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο, δεν πρέπει να αφήσουμε ζωτικό χώρο σε τυχάρπαστους και σε πολιτικούς τυχοδιώκτες.

Είχα την τύχη αλλά και την χαρά να παραβρεθώ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία. Ένα τεράστιο ποτάμι, αυτό της σιωπηλής πλειοψηφίας, διαδήλωσε ειρηνικά, βροντοφώναξε πως η Μακεδονία είναι ελληνική και έστειλε πολλαπλά μηνύματα και για το δικό μας το κόμμα.

Το συμπέρασμα μετά τη σημερινή συνεδρίαση είναι ότι μήνυμα ελήφθη.