Νέα εμετική πρόκληση Μ. Ρεπούση: “Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά”.

20/08/2014 0
ΡεπούσηΧωρίς ίχνος έστω και σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και θέλοντας να προωθήσει τη δική της ατζέντα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μέσω twitter απαντά -ουσιαστικά ειρωνεύεται τις ιστορικά αποδεδειγμένα γενοκτονίες-στα όσα υποστηρίζουν οι 38 βουλευτές της ΝΔ για τις Γενοκτονίες. Προφανώς ξεκάθαρα αρνείται τις γενοκτονίες των Ελλήνων στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
«Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στο Α. ΛΙΑΚΟΣ: Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση.
Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος σε άρθρο του με τίτλο «βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!» που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν υπήρξε ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζει μεταξύ άλλων πως «ο ιστορικός δεν είναι δικαστής».
«Το ερώτημα που ανακύπτει είναι «τι είναι γενοκτονία;». Με ποια κριτήρια ονομάζεται μια μαζική εξόντωση γενοκτονία; Το ζήτημα δεν είναι αν η διαδικασία της εξόντωσης έχει για θύματα αμάχους χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή μελετημένη εξόντωση πληθυσμών με κριτήριο τη φυλή ή το θρήσκευμα.
Ένα γεγονός δεν είναι από μόνο του γενοκτονία. Ονομάζεται εκ των υστέρων έτσι, κάτω από συγκεκριμένες νομικοπολιτικές προϋποθέσεις που αφορούν το παρόν της αναγνώρισης και όχι το παρελθόν της διάπραξης.
Η γενοκτονία δηλαδή δεν είναι ένα «αντικειμενικό γεγονός». Η χρήση του χαρακτηρισμού γενοκτονία εξαρτάται από το ποιες συνέπειες επιδιώκουμε να έχει ο τρόπος που αναφερόμαστε στο γεγονός»,υποστηρίζει ο κ. Λιάκος.